Samverkansplattform

Kommunförbundet Skåne använder Microsoft Teams för samverkan.

Kommunförbundet Skåne har länge använt sig av Microsoft Yammer för nätverk och samverkansgruppen. Efter att Microsoft uppdaterat sin produktsvit för Office 365 och tillfört Teams, parallellt med Yammer, har Kommunförbundet Skåne tagit beslutet att successivt byta samverkansplattform från Yammer till Teams.

De grupper som idag använder sig av Yammer kommer på sikt att föras över till Teams. Nya grupper som har behov av funktionalitet för filutbyte eller dialog kommer att erhålla detta genom Teams.

För att använda Teams krävs att du får en inbjudan från den som är ansvarig för nätverket/gruppen på Kommunförbundet Skåne. Därefter loggar du in, antingen genom skrivbordsappen (finns till Windows och MacOS) eller mobilappen (finns till Android och iOS/Apple). Du kan även logga in via webbappen via din webbläsare (teams.microsoft.com) (dock inte på iPhone/iPad då webbappen inte har stöd för webbläsaren Safari).

Du får inbjudan till din jobb-mail. Det kan hända att din arbetsgivare har. blockerat möjligheten att ansluta till (externa) Office365-funktioner. Skulle det vara fallet i din kommun/organisation, kontakta er IT-avdelning eller motsvarande.

Senast uppdaterad:

Sidansvarig

Niclas Clausenborg