Ny Personuppgiftstjänst

Kommunförbundet Skåne höjer kvaliteten i Komkat (Skånes HSA-information) och skapar nya möjligheter för kommunerna genom att införa en ny personuppgiftstjänst.

För hanteringen av personuppgifter i HSA-katalogen krävs att alla uppgifter ska vara kontrollerade gentemot Skatteverkets befolkningsregister. När vi tog över ansvaret för den regionala katalogen (Komkat) så omöjliggjorde Skatteverkets avtalsstruktur för oss att ha ett avtal som omfattade alla skånska kommuner, och vi har därför avtal om personuppgiftskontroll via den publika tjänsten Ratsit.

Inera AB har nu tagit fram en personuppgiftstjänst (PU-tjänsten) för sina kunder och deras ombud. Vi planerar att införa PU-tjänsten för Komkat i april och information om exakt tidpunkt, m m, meddelas senare. Den kommer att ersätta vårt avtal med Ratsit, som upphör att gälla i slutet av april.

LÄS MER om vad som gäller för att införa den nya personuppgiftstjänsten för Skånes kommuner.

 

Publicerad:

Skriv en kommentar