Seminarium om E-handelns logistikutmaningar

Kommunförbundet Skåne deltog måndagen den 6 mars på seminariet ”E-handelns logistikutmaningar”, anordnat av Centrum för handelsforskning vid Lunds Universitet. Seminariet handlande om förändringen i svensk detaljhandel, där handelsföretag alltmer möter sina kunder i nya säljkanaler och vilka logistikutmaningar det tillför.

Jens Hultman från Ekonomihögskolan i Lund och Centrum för handelsforskning vid Lunds Universitet inledde seminariet med att berätta om detaljhandeln i förändring. Andreas Norrman och Joakim Kembro från Lunds Tekniska Högskola presenterade forskning kring effektiv materialhantering och lagerverksamhet för ökad konkurrenskraft i multi- och omni kanaler. Bland annat visar forskningen att en framtida trend är att butiker används som logistiknod. Många företag planerar för ett ökat antal sådana.

Daniel Hellström från Lunds Tekniska Högskola och Pejvak Oghazi från Linnéuniversitetet berättade om sin nyligen avslutade forskning om e-handelns värdeskapande returprocess. Niklas Hamberg som är logistikchef på Byggmax berättade om deras erfarenheter från e-handel och utmaningar med logistiken. Ulf Johansson från Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet avslutade med en summering och framåtblick. Bland annat lades fokus på den framtida minskade betydelsen av fysisk plats för försäljning och kundens varumärksupplevelse.

 

Mer om Andreas Norrman och Joakim Kembros forskning samt andra projekt går att läsa på Centrum för Handelsforskning vid Lunds Universitets hemsida

Publicerad:

Sidansvarig

Naima Linderson

Skriv en kommentar