Mänskliga perspektiv på digital omställning i kommunal vård och omsorg

I projektet DigiLitt.kom har nio sydsvenska kommuner arbetat för att höja den digitala litteraciteten bland medarbetare inom vård och omsorg. På slutkonferensen presenteras projektets resultat och inbjudna föreläsare inspirerar inför den fortsatta vägen framåt. Konferensen kommer att lyfta hur kommuner kan arbeta på varierade sätt för att nå ett gemensamt mål.

Välkommen till slutkonferens för DigiLitt.kom – Mänskliga perspektiv på digital omställning i kommunal vård och omsorg.

DigiLitt.kom är ett ESF-finansierat tvåårigt projekt som syftar till att höja den digitala litteraciteten bland medarbetare inom vård och omsorg. Det är nio sydsvenska kommuner och 543 deltagare som är med i projektet. Projektet pågår från mars 2018 till januari 2020.

Konferensen riktar sig till
Vi välkomnar alla som arbetar inom vård och omsorg, som arbetar med liknande förändringsresor samt politiker och beslutsfattande som kan och vill bidra till en bättre digital arbetsmiljö inom vård och omsorgen.

Konferensen innehåll
På slutkonferensen presenteras projektets resultat och inbjudna föreläsare inspirerar oss inför den fortsatta vägen framåt. Regional projektledare Jessica Arvidsson kommer att presentera projektets idé och mål, och varför en valt att arbeta kring ett så obegripligt begrepp. De huvudsakliga resultaten efter ett två år långt projekt kommer att presenteras. Ökad den digitala litteraciteten? Och hur följer man upp utveckling av i viss mån omätbara värden som attityd och medvetenhet? Konferensen kommer självklart att belysa hur kommuner kan arbeta på olika sätt för att nå ett och samma mål. Vilka lärdomar tar nio kommuner med sig från denna förändringsresa?

Konferensen kommer även besökas av föreläsare som med inspiration och kunskap inspirera oss inför den fortsatta vägen framåt.

Plats: MalmöMässan, Malmö Hyllie
Datum: 30 januari 2020
Tid: 09.00-16.00

Ladda ner programmet här: Slutkonferens DigiLitt.kom 20200130 (pdf)
Läs mer om projektet: digilitt.se

Slutkonferens är kostnadsfri.

Publicerad:

Sidansvarig

Hanna Nordehammar

Skriv en kommentar