Nyheter

Kommunförbundet Skåne ansluter till Euroregion Baltic!

EU och internationellt

Sedan 1 januari 2019 ingår Kommunförbundet Skåne i den politiska samarbetsorganisationen Euroregion Baltic (ERB). ERB samlar medlemmar från åtta regioner inom Sverige, Danmark, Polen, Litauen och Ryssland. Vi var på plats för det första Styrelsemötet i Klaipeda, Litauen i februari och fick ett mycket fint välkomnande.

Publicerad: 21 februari, 2019

Läs mer

Temat för EWRC är klart

EU och internationellt

Europeiska regionkommittén och EU-kommissionen höll förra veckan ett möte där planerna för EWRC 2019 presenterades. Där presenterades bl.a. årets teman och aktuella datum.

Publicerad: 21 februari, 2019Sidansvarig: Olle Andersson

Läs mer

Avslutande konferens för SBPIN-projektet

EU och internationellt

Den 5–7 februari samlades kommunpolitiker och tjänstemän i Kommunförbundet Skånes lokaler för SBPINs avslutningskonferens. Under konferensen hölls workshops, föreläsningar, utvärderingar men även studiebesök. Syftet med SBPIN har varit att sammanföra kommunala tjänstemän och politiker från olika länder och regioner, för att på så sätt dela expertis och möjliggöra transnationella samarbetsprojekt. Under konferensen deltog aktörer från Polen, Sverige, Danmark och Litauen. Kommunförbundet Skåne är delpartner i projektet.

Publicerad: 20 februari, 2019

Läs mer

Stort intresse för Glokala Sverige

EU och internationellt

Svenska FN-förbundet och SKL driver just nu ett projekt som heter Glokala Sverige- Agenda 2030 i kommuner och regioner vilket har som syfte att öka engagemanget och kunskapen om Agenda 2030 och de globala målen. Över 90 kommuner har anmält sig för 2019 vilket är bättre än någonsin.

Publicerad: 19 februari, 2019Sidansvarig: Olle Andersson

Läs mer