Nyheter

Lärosäten Syds nya Brysselkontor har nu invigts i Bryssel

EU och internationellt

Lärosäten Syds nya Brysselkontor invigdes den 7 december i Bryssel. Kontoret som funnits sedan i september 2018 anordnade därav ett lanseringsevent. Sophia Eriksson från DG EAC, Johan Stierna DG RTD och Thomas Jörgensen, från European University Association höll varsin presentation. En paneldiskussion avslutade event och för att sammanfatta tidigare presentationer bestående av Sophia Eriksson Waterschoot, Johan Stierna, Thomas Jørgensen, Mats Viberg från Blekinge tekniska högskola, Håkan Pihl från Kristianstad högskola och Cecilia Christersson från Malmö universitet.

Publicerad: 12 december, 2018Sidansvarig: Kristina Jauhiainen Larsson

Läs mer

URBACT utlysning med fokus på handlingsplanerande nätverk!

EU och internationellt

Den 7 januari 2019 öppnar utlysningen för URBACT med fokus på skapandet av handlingsplanerande nätverk. Bjuvs kommun har genom URBACT-projektet CHANGE!, inlett en medborgardialog som involverat lärare och elever i ombyggnationen av en skola i kommunen. Tillväxtverket håller även en informationsdag den 15 januari i Stockholm gällande den nya utlysningen.

Publicerad: 11 december, 2018Sidansvarig: Hanna Carlsson

Läs mer

2019:s arbetsprogram för Erasmus+ har nu publicerats

EU och internationellt

Kommissionen har nu släppt Erasmus+ arbetsprogram för 2019. Arbetsprogrammet innehåller prioriteringarna för 2019, tillsammans med utlysningarna, insatserna och vilka som kan delta inom ramen för programmet. I enlighet med kommissionens digitala agenda har digitala samarbeten vid skolutbyten lagts till i arbetsprogrammet. De prioriterade områdena för 2019 har fokus på social inkludering och arbete på att förebygga våldsinriktad radikalisering.

Publicerad: 11 december, 2018Sidansvarig: Hanna Carlsson

Läs mer

Full fart i programmet när Fossilbränslefria kommuner höll slutkonferens

Kommunförbundet Skåne

”Vi såg på sträckan och den höga bensinkostnaden för den, jämförde läckan i plånboken och försökte täppa igen. Belyste beteenden ingen brytt sig om förut, hur skulle annars våra dyra vanor kunna ta slut?”. Båstads kommuns estradpoesi var ett av många spännande och inspirerande inslag på måndagens slutkonferens för projektet Fossilbränslefria kommuner i Skåne.

Publicerad: 10 december, 2018

Läs mer

Parlamentet och rådet har enats om 2019:s budget

EU och internationellt

Det var under torsdagen den 6 december som parlamentet och rådet enades om budgeten för 2019. Detta var det andra förslaget som kommissionen lagt fram då parlamentet och rådet inte kunde enas om det första förslaget som kommissionen la fram. Parlamentet lyckades höja budgeten inom de program som de anser är grunden för ökad tillväxt och arbeten.

Publicerad: 7 december, 2018Sidansvarig: Hanna Carlsson

Läs mer

EU-priset för kvinnliga innovatörer 2019

EU och internationellt

EU delar ut ett innovationspris till kvinnor varje år och ansökningsperioden för 2019 har nu öppnat. Är du eller vet du en kvinnlig innovatör som lyckats skapa ett framgångsrikt företag och fått ut innovation på marknaden? Då är det hög tid att ansöka, tre vinnare får 100,000 euro var och en kvinnlig innovatör under 35 år som är på uppgång kan vinna 50,000 euro.

Publicerad: 7 december, 2018Sidansvarig: Hanna Carlsson

Läs mer

Vi söker Tjänsteförvaltare för de digitala infrastrukturtjänster som vi erbjuder Skånes kommuner

Kommunförbundet Skåne

Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av Skånes 33 kommuner med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Vi har våra lokaler i centrala Lund och erbjuder en dynamisk arbetsplats med stor variation i arbetsuppgifterna och med goda möjligheter till nätverksbyggande.

Publicerad: 7 december, 2018Sidansvarig: Jari Ylitolva Henriksson

Läs mer