Nyheter

Vi söker en ekonom

Kommunförbundet Skåne

Vår avdelning för ekonomi och upphandling behöver tillfälligt förstärkas av en ekonom. Vi söker dig som vill arbeta brett som ekonom i en organisation som arbetar med samverkan mellan kommuner, regionala och statliga organisationer.

Publicerad: 17 september, 2020Sidansvarig: Björn Sjölin

Läs mer

Låt oss skapa möjlighet för alla att skriva högskoleprovet

Kommunförbundet Skåne

Kommunförbundet Skåne har idag skickat ett brev till Generaldirektör Karin Röding på Universitet- och högskolerådet med ett erbjudande om att många kommuner är villiga att bidra med lokaler för att alla som vill ska kunna göra högskoleprovet i höst. Vi hoppas att det kan underlätta så att högskoleprovet kan genomföras på ett säkert sätt för alla som vill. Brevet finner ni nedan.

Publicerad: 28 augusti, 2020Sidansvarig: Magnus Nurmi

Läs mer

Nu har 29 kommuner anslutit sig till Vård- och omsorgscollege

Kommunförbundet Skåne

Vård- och omsorgscollege är en förening för samverkan mellan arbetsgivare, utbildningsaktörer och fackliga organisationer inom den privata och offentliga vården och omsorgen. Tillsammans arbetar medlemmarna i föreningen för att ge elever och studerande en modern utbildning som leder till anställningsbarhet och karriärmöjligheter. 29 av de skånska kommunerna är nu anslutna.

Publicerad: 25 augusti, 2020Sidansvarig: Hanna Nordehammar

Läs mer

Ge kommunerna en starkare roll i arbetsmarknadspolitiken

Kommunförbundet Skåne

Huvudbudskapet var tydligt när kommunförbunden från de tre storstadsregionernas presidier och arbetsmarknadsministern träffades digitalt i fredags. Mötet handlade om den svåra situation som många kommuner befinner sig tack vare ett bristande system och en Arbetsförmedling i reformering.

Publicerad: 24 augusti, 2020Sidansvarig: Magnus Nurmi

Läs mer

Extrainsatt förbundsmöte 2 oktober

Kommunförbundet Skåne

Utifrån behoven av att göra förändringar i nuvarande stadgar har Kommunförbundet Skåne kallat 211 ombud till ett extrainsatt förbundsmöte den 2 oktober 2020. Förhoppningarna är att få igenom de stadgeändringar som behövs och krävs för att Kommunförbundet Skåne ska vara en relevant och tydlig medlemsorganisation åt de skånska kommunerna.

Publicerad: 11 augusti, 2020Sidansvarig: Evelina Johansson

Läs mer