Nyheter från KFSK

Full fart i programmet när Fossilbränslefria kommuner höll slutkonferens

”Vi såg på sträckan och den höga bensinkostnaden för den, jämförde läckan i plånboken och försökte täppa igen. Belyste beteenden ingen brytt sig om förut, hur skulle annars våra dyra vanor kunna ta slut?”. Båstads kommuns estradpoesi var ett av många spännande och inspirerande inslag på måndagens slutkonferens för projektet Fossilbränslefria kommuner i Skåne.

Välkomna till Hela Vägens seminarium; ”Nu gör vi verkstad!”

Den 11 december i Kommunförbundet Skånes lokaler i Lund hålls seminariet "Nu gör vi verkstad!" i Hela vägens regi. Anmäl er redan nu för att inte missa en inspirerande och lärorik dag med exempel från verkligheten och konkreta tips.

Publicerad: 22 november, 2018Sidansvarig: Alexander Olofsson

Läs mer

Save the date! Välfärdskonferensen 2019

Med 2019 års välfärdskonferens är det dags för den 22:a konferensen i ordningen. Välfärdskonferensen 2019 äger rum den 7-8 februari på Scandic Star Hotell i Lund.

Finska kommundirektörer besökte Kommunförbundet Skåne

Den 27 september besökte cirka 20 finska kommundirektörer och tjänstepersoner Kommunförbundet Skåne för att lära sig mer om hur organisationen fungerar och arbetar. Digitalisering, Kompetenssamverkan Skåne och Hälso- och sjukvårdsavtalet var några av ämnena som diskuterades.

Publicerad: 28 september, 2018Sidansvarig: Alexander Olofsson

Läs mer

Kommuner och forskning i samverkan – goda exempel i Skåne

Kommunförbundet Skåne har, för att lyfta fram praktiknära forskning inom kommuner, intervjuat kommuntjänstepersoner och forskare och sammanställt 14 samverkansprojekt i en nedladdnigsbar skrift. I exemplen som ges delar de inblandade med sig av erfarenheter av, lärdomar från och nytta med samverkan.

Publicerad: 20 augusti, 2018Sidansvarig: Marja Boström

Läs mer

Klimattips vid värmebölja

Med ett förändrat klimat får vi räkna med både stigande medeltemperatur och att värmeböljor blir vanligare. Vi påverkas olika mycket när värmen slår till. För att risken för hälsoproblem ska öka i ett land som Sverige, där det inte är så varmt i vanliga fall, räcker det att temperaturen når 26 grader.