Vi söker en erfaren upphandlare

Vill du göra stora och komplexa upphandlingar samt vara med och utveckla Kommunförbundet Skånes upphandlingsverksamhet? Kommunförbundet Skåne driver en mängd upphandlingar, såväl för våra medlemskommuner som internt inom förbundet. Värdet på genomförda upphandlingar är ungefär 2 miljarder kronor per år. Upphandlingsarbetet sker i nära samverkan med de skånska kommunerna och våra sakkunniga på förbundet.

Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av samtliga Skånes 33 kommuner. Just nu är förbundet inne i ett mycket spännande utvecklingsarbete med syfte att utforma framtidens medlemsorganisation präglad av hög kompetens, med förmåga att kraftsamla Skånes kommuner och vara en samlad röst gentemot omvärlden. Vi har fokus på det arbete som skapar värde och kraft att vara 33 kommuner. Vi söker nu en medarbetare till vår avdelning Ekonomi och upphandling.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare hos Kommunförbundet Skåne är din roll att fungera som projektledare för upphandlingar och leda upphandlingsprocessen tillsammans med våra medlemmar och expertorganisation. Du ingår du i en grupp av upphandlare och tillhör enheten Ekonomi och upphandling med ekonomichefen som närmsta chef.

Du kommer att arbeta med regionala upphandlingar av stor betydelse för de skånska kommunerna. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med kommunerna ta fram underlag och genomföra upphandlingar från initialt kravställande till avslut samt i förekommande fall avtalsförvaltning. Du kommer även att genomföra interna upphandlingar inom Kommunförbundet Skåne och medverka i att utveckla upphandlingsverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom juridik, ekonomi eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av upphandling enligt LOU. Vidare har du vana av att leda upphandlingsprojekt och det är en fördel om du har erfarenhet av att hantera överprövningar. Din förmåga att lyssna in, leda upphandlingsprocesser och fånga in de olika intressenternas behov och förutsättningar är avgörande för att lyckas i uppdraget.

Vi utgår ifrån att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har goda generella IT-kunskaper. Därutöver förväntar vi oss att du serviceinriktad, har god social förmåga samt är noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Anställning

Snarast eller enligt överenskommelse.

Tillsvidare/heltid/fast månadslön.

Sista ansökningsdag den 14 augusti 2020

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) och personligt brev vill vi ha senast 14 augusti 2020. Skicka din ansökan med e-post till jobb@kfsk.se. Märk ansökan ”upphandlare”. Sänd helst inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi komma att begära in vid ett senare tillfälle.

Publicerad:

Sidansvarig

Henrik Jönsson

Skriv en kommentar