Vi söker en vikarie som Regional Utvecklingsledare för Energi- och klimatrådgivarna i Skåne

Vi söker nu en vikarierande regional utvecklingsledare med kompetens inom energi- och klimatrådgivning för att föra nätverket Energi- och klimatrådgivarna i Skåne framåt. Rollen syftar till att stötta rådgivarna med utbildningar och coachning, kommunicera tjänsten kostnadsfri rådgivning utåt till målgrupperna hushåll, företag och föreningar samt samarbeta med finansiären Energimyndigheten och andra regionala utvecklingsledare för att förbättra rådgivningen nationellt.

Ordinarie utvecklingsledare ska gå på föräldraledighet från september och ca ett år framåt.

Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av Skånes 33 kommuner med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Vi är lokaliserade i centrala Lund. Energikontoret Skåne är en regional aktör som arbetar inom energi- och klimatområdet och en avdelning inom Kommunförbundet Skåne.

Arbetsuppgifter

Som regional utvecklingsledare på Energikontoret Skåne arbetar du som en motor för att öka kännedomen om och förbättra kvaliteten på den kommunala energi- och klimatrådgivningen regionalt i Skåne. Du leder en grupp på cirka 20 rådgivare som är anställda av kommunerna och har sin arbetsplats där, men har ett tydligt uppdrag att medverka i och bidra till det nätverk du leder. Du samordnar regionala events som mässor och kampanjer och driver samarbeten mellan kommunerna. Du deltar även i ett nätverk med andra regionala utvecklingsledare och Energimyndigheten.

Du upprätthåller kontakt med rådgivarnas chefer på kommunerna, med Länsstyrelsen, Region Skåne, akademien, privata aktörer och andra projektledare på Energikontoret Skåne för utbyte och samarbete i andra energi- och klimatprojekt. Du ansvarar för den regionala kommunikationen utåt för att göra rådgivningen mer känd och du coachar såväl nya som mer erfarna rådgivare i deras dagliga arbete. Du ansvarar för ekonomi, uppföljning och rapportering till finansiären, samt samlar in och sammanställer rådgivarnas rapporteringar till Energimyndigheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom energi- och klimatområdet eller motsvarande områden samt kunskap och erfarenhet av kommunala eller offentliga organisationer. Erfarenhet av att arbeta som kommunal energi- och klimatrådgivare är en fördel.

Därutöver förväntar vi oss att du har följande egenskaper:

  • Serviceinriktad och god social förmåga
  • Målinriktad och ansvarstagande
  • Noggrann och strukturerad
  • Kunna jobba självständigt, men gillar att jobba tillsammans med andra

Erfarenhet av ledarskap, projektledning, kommunikationsarbete och grupputveckling är meriterande. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Anställning

Anställningen är ett vikariat till och med 2020-08-30, heltid med möjlighet till deltid, tillträde snarast. Tjänsten är placerad i Lund men verksamhetsområdet är hela Skåne.

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) vill vi ha senast den 2 september 2019, urval sker löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan med e-post till jobb@kfsk.se. Märk ansökan ”Regional Utvecklingsledare”. Sänd inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi komma att begära in vid ett senare tillfälle.

Publicerad:

Sidansvarig

Jari Ylitolva Henriksson

Skriv en kommentar