Kommunikativ projektledare till Energikontoret Skåne

Energikontoret Skåne har ett samhällsuppdrag att bidra till omställningen till ett hållbart energisystem, med energieffektivisering och förnybar energi som fokusområden. De främsta målgrupperna är Skånes kommuner och företag. Vi är en icke-kommersiell aktör som till stor del finansieras av de projekt vi bedriver. Vi är idag 14 medarbetare på avdelningen.

Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av Skånes 33 kommuner med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Energikontoret Skåne är en del av Kommunförbundet Skåne.

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Energikontoret Skåne, kommer du främst att arbeta med projekt inom fossilbränslefria och energieffektiva kommuner där vi har flera pågående projekt och verksamheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av miljöstrategiskt arbete inom den kommunala sektorn.

Energikontoret Skåne driver i övrigt projekt inom energieffektivisering, vindkraft, sol, biogas och mobilitet, och du kommer även att få en roll i något av dessa. Du kommer att verka i en kvalificerad miljö, och tillsammans med våra samarbetspartners och kommuner vara med och driva samhällets framtidsfrågor inom energi- och klimatområdet. Tjänsten kan innefatta resor inom landet.

Kvalifikationer

Vi utgår ifrån att du har relevant högskoleexamen inom energi- och klimatområdet, gärna med fördjupning mot lokalt och regionalt klimatstrategiarbete. Erfarenhet från liknande verksamhet samt arbete i projektform är meriterande.

För rollen krävs att du är drivande, kommunikativ och har lätt för att samarbeta och skapa förtroende. Du har god kunskap i svenska och engelska. Du bör ha en naturlig fallenhet för att utveckla kontakter och nätverk, vara strukturerad, analytisk och lyhörd. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Tidsbegränsad anställning till och med den 31 oktober 2020.

Heltid, månadslön.

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) vill vi ha senast den 15 mars 2020. Skicka din ansökan med e-post till jobb@kfsk.se. Märk ansökan ”Projektledare”. Sänd inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi komma att begära in vid ett senare tillfälle.

Publicerad:

Sidansvarig

Jari Ylitolva Henriksson

En kommentar

 1. Göran Björkenström skriver:

  Jari,
  Om du tror att jag kan vara till hjälp under en period så hör av dig.
  Mvh
  Göran

  0738000257

Skriv en kommentar