Kommunförbundet Skåne söker Hälso- och sjukvårdsstrateg

Arbetet som Hälso- och sjukvårdsstrateg innebär att självständigt arbeta med intressebevakning och avtal för kommunernas räkning inom området kommunal hälso- och sjukvård, projektledning för att tillsammans med kommunerna driva olika utvecklingsprojekt samt olika typer av nätverksbyggande. Arbetet innebär även samverkan nationellt med bl.a. SKR samt regionalt, främst med Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne och andra myndigheter, organisationer, universitet och högskolor.

Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av Skånes 33 kommuner med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Vi har våra lokaler i centrala Lund och erbjuder en dynamisk arbetsplats med stor variation i arbetsuppgifterna och med goda möjligheter till nätverksbyggande. 

Arbetsuppgifter

Arbetet som Hälso- och sjukvårdsstrateg innebär att självständigt arbeta med intressebevakning och avtal för kommunernas räkning inom området kommunal hälso- och sjukvård, projektledning för att tillsammans med kommunerna driva olika utvecklingsprojekt samt olika typer av nätverksbyggande. Arbetet innebär även samverkan nationellt med bl.a. SKR samt regionalt, främst med Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne och andra myndigheter, organisationer, universitet och högskolor. Arbetet innebär även att utgöra en samordnade funktion för samverkan inom hälso- och sjukvårdsfrågor. Du ska vara väl förtrogen med lagstiftningar inom vård- och omsorgsområdet och förväntas hålla dig väl uppdaterad inom området för att vara ett stöd gentemot kommunerna och i samverkan med Region Skåne.

Du kommer att verka i en kvalificerad miljö, ha möjlighet att påverka utvecklingen inom området och tillsammans med våra medlemmar vara med och driva framtidsfrågor för den kommunala verksamheten inom området.

I tjänsten ingår även övriga arbetsuppgifter på avdelningschefens uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med bred erfarenhet av strategiskt arbete inom vård och omsorg i den kommunala sektorn. Vi utgår från att du har flerårig erfarenhet av att arbeta med övergripande strategiska utvecklings- och samverkansfrågor. Arbetsledande erfarenhet är meriterande. Tjänstens inriktning kommer att ha ett starkt fokus på samverkansfrågor mellan kommuner och andra aktörer.

Du måste ha lätt för att samarbeta och skapa förtroende och kunna driva övergripande kommunala intressefrågor. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Tillsvidareanställning, tillträde snarast.

Heltid, månadslön.

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) vill vi ha senast den 2 februari 2020. Skicka din ansökan med e-post till jobb@kfsk.se. Märk ansökan ”Hälso- och sjukvårdsstrateg”. Sänd inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi komma att begära in vid ett senare tillfälle.

Publicerad:

Sidansvarig

Jari Ylitolva Henriksson

Skriv en kommentar