Lärarnas skolutvecklingskonferens – uppdaterad info

Nu är det knappt fyra veckor som återstår innan Lärarnas skolutvecklingskonferens i Skåne går av stapeln på Katedralskolan i Lund. 26 bidrag från sju olika kommuner är accepterade till konferensen och kommer att presenteras lördagen den 14 oktober.

På konferensens hemsida finns nu att läsa program, titlarna på de 26 bidrag som kommer att presenteras och diskuteras på konferensen samt vilka som står bakom dem, rubrikerna för Anne-Marie Körlings respektive Ann-Christine Wennergrens inbjudna keynotes och annan uppdaterad information om konferensen. Anmälan för att delta på konferensen är öppen fram till den 24 september (se hemsidan).

Vi vill också passa på att nämna att vi gläds åt att konferensen omnämndes nationellt i SKL:s Per-Arne Anderssons skolblogg för några veckor sedan.

Vi får en del frågor om varför konferensen hålls en lördag. Det finns många skäl till detta inte helt självklara val. Konferensen riktar sig till alla Skånes kommuner samtidigt som kommunerna i Skåne inte har några gemensamma dagar för kompetensutveckling (inte under vecka 44 heller). Det är dessutom svårt för många (förskol-)lärare och skolledare att komma ifrån sina arbetsplatser på vardagar. Vi hoppas att valet av en lördag ska fungera och att de som önskar kompensation för arbetstiden har möjlighet att få det.

 

Publicerad:

Skriv en kommentar