Möjligheternas värld – en mötesplats för teknikintresserade

Robotprogrammering, drönare, bilfabrik, grafisk design, 3D-produktion och sammanfogningsteknik. Teknik finns runt omkring oss – men hur funkar det egentligen? Det, och mycket mer, får besökarna ta del av och uppleva när de besöker Möjligheternas värld som den här veckan finns på Malmömässan.

Möjligheternas värld är en mötesplats som visar ny teknik och lösningar i ett praktiskt sammanhang. Arenan ger på ett nytt och innovativt sätt bilder av spännande arbetsuppgifter och kan vara ett bra stöd och ge inspiration i skolans teknikundervisning. Alla stationer bygger på interaktiva moment (styra, designa, göra) och visar på möjligheterna som öppnar sig med teknik och tekniska utbildningar och yrken.

Möjligheternas värld arrangeras på Malmömässan i Hyllie den 21-26 september och riktar sig till alla som ser teknik som en framtidsmöjlighet, men främst till högstadiets årskurs 8.

Teknikcollege Skåne

Förändra världen? Miljöhjälte? Design? Produktutveckling? Uppfinnare? Framtidens utmaningar kommer att lösas med innovationer och ny teknik

Med 100 samverkansföretag, Industrins parter, Malmö högskola och Lunds tekniska högskola, de offentliga aktörerna och våra certifierade utbildningsanordnare är Teknikcollege Skåne en stark aktörer för industrins kompetensförsörjning

Teknikcollege Skåne erbjuder idag certifierade utbildningar i Malmö, Eslöv, Landskrona, Svedala, Trelleborg och Vellinge.

Publicerad:

Skriv en kommentar