Plug In 2.0 fortsätter att sprida resultat

Projektledare Linda Almgren för Plug In 2.0 fortsätter att sprida projektets goda resultat. På Kulturkvarteret i Kristianstad arrangerade organisationen Tusen tankar en dag i hållbarhetens tecken. Plug In 2.0 var där för att berätta om projektets framgång.

Sju röster för skolrevolution

Den 7 februari anordnade organisation Tusen tankar i nordvästra Skåne en dag i hållbarhetens tecken. ”Sju röster för skolrevolution” som Bromölla kommun tillsammans med Live Green hade som rubrik på sitt arbete i Almedalen sommaren 2017 (Sju röster för skolrevolution – vi pratar inte, vi gör plats för de unga) togs hem till Kristianstad. Linda Almgren, projektledare Plug In 2.0, berättade om projektet, resultatet och ungdomarna Daniel och Noel som båda deltagit i projektet.

– Daniel och Noel är båda ungdomar som deltagit i Plug In 2.0 i Bromölla. De har berättat sina historier om en trasslig skolbakgrund och svarat på frågor kring vad som skulle kunnat gjorts annorlunda, berättar Linda.

Moderator för dagen var Josefine Olsson från Live Green och i publiken satt både tjänstemän, skolelever och politiker.

Vad kostar det kommunen att inte arbeta preventivt med barn och unga?

Den 27 februari anordnar Kommunförbundet Skåne och projektet Plug In 2.0 en avslutande konferens i projektets anda. Konferensen erbjuder en vetenskaplig förankring samt ett socioekonomiska perspektiv utifrån resultatet. Det kommer finnas ungdomar på plats för att ta del av diskussionen. Frågor som kommer att diskuteras under dagen är bland annat; hur skapar vi funktioner och strukturer för preventivt arbete, hur behöver vi arbete med barn och unga i utanförskap, vad kostar det kommunen att inte arbeta preventivt med barn och unga samt vilka åtgärder som krävs för att minimera barn och ungas risk för utanförskap.

Till anmälan. 

Projektdeltagare i Plug In 2.0 Daniel och Noel

Från vänster: projektledare för Tusen tankar, representant från Länsförsäkringar, Linda Almgren och Josefine Olsson från Live Green

Publicerad:

Sidansvarig

Hanna Nordehammar

Skriv en kommentar