Vi arbetar med utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor genom hela livet. Från förskola och grundskola till gymnasieskola, vuxenutbildning, validering, arbetsmarknad, nyanländas etablering och integration.

Nyheter

Lärarnas skolutvecklingskonferens – uppdaterad info

Nu är det knappt fyra veckor som återstår innan Lärarnas skolutvecklingskonferens i Skåne går av stapeln på Katedralskolan i Lund. 26 bidrag från sju olika kommuner är accepterade till konferensen och kommer att presenteras lördagen den 14 oktober.

Griffin PlugIn har passerat halvtid

Griffin PlugIn bygger vidare på den kunskap som Kommunförbundet Skåne och fyra andra deltagande kommuner har tagit med sig från det framgångsrika projektet Plug In 2.0. Mats Ingelström, projektledare för Griffin PlugIn (och tidigare för Plug In 2.0), berättar hur det går med projektet - när det nyligen passerat halvtid.

Ny sida om skolans digitalisering

Nu finns det en sida om skolans digitalisering där vi samlar länkar, texter, direktiv med anledning av arbetet med digitaliseringen av skolan. Sidan finns här: Skolans digitalisering

Anmäl dig till Lärarnas skolutvecklingskonferens

Den 14 oktober i Lund kommer den nystartade konferensen Lärarnas skolutvecklingskonferens gå av stapeln. En konferens för lärare, förskollärare och skolledare. En konferens av lärare, förskollärare och skolledare.

Skånes viktigaste yrke

Torsdagen den 23 mars arrangerade lärarutbildningarna vid Malmö högskola, Lunds universitet, Högskolan i Halmstad och Högskolan Kristianstad tillsammans med Kommunförbundet Skåne en inspirationsträff för läraryrket på Malmö högskola. #endagförläraryrket

SKL-rapport Utbilda för framtidens välfärd

Behovet av välfärdstjänster ökar de närmaste åren. SKL vill att staten matchar utbildningssystem och arbetsmarknadspolitik för att bättre kunna möta välfärdens rekryteringsbehov.

Nationell Valideringskonferens 9 & 10 maj 2017

Stafettpinnen från den nationella valideringskonferensen i Dalarna 2015 gick till Blekinge. Nu bjuder vi tillsammans med Skåne in till 2017 års valideringskonferens!

Fler nyheter