Kollegialt lärande och digitalisering utifrån skolledares perspektiv – FoU Skolas seminarieserie Ledarskap på vetenskaplig grund

Tid

  • 2020-09-01
    10:00 - 12:00

Plats

Gasverksgatan 3a, vån 4
222 29, Lund
Karta

Kontakt

  • Elena Zukauskaite
  • Telefon: 0728 - 85 48 21
  • E-post: elena.zukauskaite@kfsk.se
Kostnad ex. moms Antal deltagare
Deltar på platsVisa detaljer + Kostnadsfritt   Slutsålt
Deltar på distansVisa detaljer + Kostnadsfritt  

Kollegialt lärande och digitalisering utifrån skolledares perspektiv – FoU Skolas seminarieserie Ledarskap på vetenskaplig grund

Digitalisering och kollegialt lärande utgör två centrala, men ofta separata, delar av skolors utvecklingsarbete. I denna föreläsning kommer det tas upp hur dessa två delar kan integreras och hur möjligheter för integreringsvinster kan skapas. Vidare kommer det diskuteras vilken roll skolledare spelar för att skapa bästa förutsättningarna för skolutveckling där digitalisering och kollegialt lärande utgör en helhet i processen.

I följd av covid-19 utses svenskskola för många utmaningar och påfrestningar. FoU Skolas styrgrupp tycker att det är särskilt viktigt att kompetensutveckling fortsätter även under dessa omständigheter. För att främja kompetensutveckling har de beslutat att FoU Skolas seminarier kommer att erbjudas kostnadsfri under hösttermin 2020.

Anmälan:
I Kommunernas hus kan vi säkerställa trygg deltagande för 35 personer. 35 personer är välkomna att delta på plats förutsatt att de är friska. Föreläsare kommer också att föreläsa på plats. Föreläsningen kommer live-sändas och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor i chatten. Länken för live-sänd föreläsning skickas till alla anmälda deltagare. Ange om du vill delta på plats eller på distans vid anmälan.

Målgrupp

Skolledare, utvecklingsledare, lektorer, skolpolitiker m.fl. ledande befattningar inom skolan.

Medverkande

Marie Sjöblom, vetenskaplig utvecklingsledare på Pedagogisk Inspiration Malmö, doktorand i matematikdidaktik, Malmö universitet och Edward Jensinger, skolledare och skolutvecklare. Tillsammans har de skrivit boken ”Att integrera digitalisering och kollegialt lärande”.

Avanmälan

Avanmälan är kostnadsfri. Även om avanmälan är kostnadsfri ber vi er att göra det om ni får förhinder så att vi kan planera vår verksamhet på bästa sätt.

Program

09.30 10.00

Fika serveras till de som deltar på plats

10.00 11.20

Föreläsning

11.20 11.30

Kort rast

11.30 12.00

Tid för frågor och kommentar både på plats och via länk