HR-chefsnätverket i Bryssel INSTÄLLD

Tid

  • 2019-09-18 - 2019-09-20
    8:00 - 17:00

Kontakt

  • Henrik Hedqvist
  • Telefon: 072 - 885 48 14
  • E-post: henrik.hedqvist@kfsk.se
Kostnad ex. moms Antal deltagare
Resa, boende, mat m.mVisa detaljer + 6,995kr (SEK)   Utgången

HR-chefsnätverket i Bryssel INSTÄLLD

Vi planerar en studieresa inom nätverket för HR-chefer till Bryssel den 18-20 september. Vårt främsta fokus under studieresan är att lära oss mer om det som på EU-nivå påverkar oss lokalt.

Programmet kommer bland att innehålla vad Kommunförbundet Skåne och andra lokala och regionala
representationskontor gör i Bryssel. Vi kommer att träffa SKL, de kommer bland annat att berätta om sin roll i Bryssel som en aktör som företräder lokala och regionala intressen på europeisk nivå.

 

Besöket kommer bland annat beröra:

Under toppmötet i Göteborg 2017 tillkännagav EU-ledarna den Europeiska pelaren för sociala rättigheter, (sociala pelaren).
De gemensamma beslut som leder till gemensam lagstiftning kommer att påverka den svenska arbetsrätten, vi kommer därför att möta representanter på General Direktorat EMPL, (Sysselsättning, Socialpolitik och Inkludering) på EU-kommissionen.

Vi träffar representanter från det fackliga Brysselkontoret (LO/TCO/Saco). Vi får höra om deras arbete i Bryssel, och hur det som händer i Bryssel påverkar oss lokalt i Sverige, samt hur de kan påverka utvecklingen inom den sociala pelaren.

Vi kommer också att möta representanter från Sveriges ständiga representation till EU med ansvarsområde inom arbetsmarknad och sysselsättning, arbetsrätt, sociala dialogen och arbetsmiljö.

Den digitala omvandlingen kommer att påverka stora som små kommuner i Skåne, vi kommer därför att träffa representanter från EU-kommissionen som kan berätta om vilka utmaningar men även möjligheter vi står inför.

Programmet är preliminärt, och det slutliga programmet kommer att presenteras i maj. Vi kommer också att få tillfällen till egen tid och självklart kommer det finnas möjligheter till interna diskussioner och nätverkande på gemensamma luncher/middagar.

Utresa beräknas att ske på morgonen den 18:e september från Kastrup, preliminärt 08.15 – 09.50
Hemresa beräknas preliminärt att ske den 20:e september klockan 14.40 – 16.10

Resa, boende och de flesta måltider är inkluderade i resans kostnad. – Alla praktiska detaljer bekräftas i maj.

Minimum antal deltagare för genomförande är 13st HR-chefer.

 

Målgrupp

HR chefer.

Medverkande

Bekräftas i maj.

Avanmälan

Anmälan är bindande.