Hela Vägens seminarium; Nu gör vi verkstad!

Tid

  • 2018-12-11
    9:00 - 15:30

Plats

Gasverksgatan 3a
222 29, Lund
Karta

Kontakt

  • Linda Almgren, Tina Hill
  • Telefon: 072-885 48 41
  • E-post: linda.almgren@kfsk.se tina.hill@kfsk.se

Hela Vägens seminarium; Nu gör vi verkstad!

Seminariet kommer att delas upp i två inspirerande delar. Första delen ger kunskapsinput till den andra delens verkstäder. Båda delarna leds av Tina Hill, neuropsykiatriska funktionsvariationer-expert, Kommunförbundet Skåne och Linda Leveau, likarättsexpert, Kommunförbundet Skåne. Vid detta tillfälle har vi även möjlighet att erbjuda en föreläsning av och med MrsHyper (Jessica Stigsdotter Axberg) som kommer bjuda på konkreta tips ur sin gedigna erfarenhetsbank gällande bemötande.

Vi har skapat tre fiktiva medhjälpare ur gruppen ”unga med NPF” i syfte att hålla fokus på hur Innanförskapets strukturer kan förändras. Dessa tre medhjälpare kommer spela huvudroller i eftermiddagens verkstäder:

Verkstad ”samtalet” – Hur kan ett konstruktivt samtal på Kims villkor hållas på er arbetsplats?

Verkstad ”fysisk miljö” – Vilka möjligheter kan erbjudas Fatima så att hon kan bidra till att ert företag växer?

Verkstad ”granska innanförskapet” – Hur kan en normkritisk granskning av arbetsplatsen gynna Johannas möjligheter att komma med värdefull input till er avdelning?

Inbjudan i pdf: Hela vägen inbjudan seminarium 2

Om föreläsarna

Jessica Stigsdotter Axberg

MrsHyper är ett företag som hjälper och stöttar människor med NPF-problematik. NPF är en förkortning för NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning, tex ADHD och Aspergers Syndrom. Jag brinner extra för de som har fått en NPF- diagnos, för livet ska inte bara överlevas man ska leva också. MrsHyper startade som idé 2012 och som företag 2015. Jessica driver företaget på heltid sedan mars 2016.

Om Jessica Stigsdotter Axberg, grundare och VD för MrsHyper.

”Jag vill ADHD-frälsa världen. Jag är övertygad om att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett gott liv. Att vi alla vinner på det.”

Linda Leveau

Linda Leveau är en uppskattad föreläsare med lång erfarenhet att inspirera och rusta verksamheter till att bli med normmedvetna och professionella i sitt bemötande. Hon är författare till flera material kopplat till antidiskriminering och kommer bjuda på innovativa metoder i att synliggöra hinder som sätts upp av innanförskapet.

Tina Hill

Tina Hill har gedigen erfarenhet av NPF och suicid såväl som utbildning inom juridik och socialpsykiatri. Hon har arbetat nära målgruppen i många år och arbetar dagligen med att utveckla innovationer tillsammans med forskare på området.

Målgrupp

.För dig som arbetsgivare eller dig som arbetar inom området.

Medverkande

Tina Hill, neuropsykiatriska funktionsvariationer-expert, Kommunförbundet Skåne
Linda Leveau, likarättsexpert, Kommunförbundet Skåne
MrsHyper (Jessica Stigsdotter Axberg)

Avanmälan

Anmälan är bindande men bokad plats kan överlåtas. Uteblivet deltagande debiteras 300kr.