Föreläsning och workshop med socionom Rebecca Svensson

Tid

  • 2018-10-15
    9:00 - 16:00

Plats

Kyrkogatan 1
241 31, Eslöv
0413-629 88
Karta

Kontakt

  • Saera Khan
  • Telefon:
  • E-post: saera.khan@kfsk.se
Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.

Föreläsning och workshop med socionom Rebecca Svensson

Observera att arrangemanget är en del av den särskilda BBIC-satsningen (överskottet av pengar från BBIC-samordningen) och gäller ej följande kommuner; Helsingborg, Landskrona, Bjuv och Trelleborg. Endast en deltagare per kommun och tillfälle. Fika och lunch ingår.

Dokumentation och risk- och skydd ur ett barnperspektiv

Rebecca Svensson är socionom och föreläser kring hur det är att växa upp som utsatt barn med socialtjänsten i ständigt sällskap. Med ett unikt inifrån perspektiv får ni följa ett barns dokumentation från tidig ålder fram till tonåren och höra hur det är för ett barn att en dag bli vuxen och läsa sin dokumentation. Tillsammans med Rebecca analyserar ni både positiva och negativa aspekter i de utredningar som ni får läsa. Dagen innefattar föreläsningar samt case-övningar med fokus på hur vi inom socialtjänsten kan hålla ett barnperspektiv i vår dokumentation, i våra utredningar och i vårt risk och skyddsarbete, samtidigt som vi fortsatt arbetar rättssäkert.

Frågor som berörs under dagen:

-Lagstiftning, föresktifter och riktlinjer gällande utredning och dokumentation.

-Hur kan socialsekreterare tänka/arbeta kring den löpande dokumentationen för att fånga barnperspektivet men behålla rättsäkerheten?

-Hur kan vi bli bättre på att involvera barnen i vår dokumentation / Hur kan vi tala med barnen kring dokumentation för att det ska bli begripligt?

-Hur kan vi kommunicera utredningen/beslutsunderlaget till barnen?

-Vad innebär risk- och skydd och hur får vi det att bli en röd tråd igenom allt utredningsarbetet och hur kan vi få det att genomsyra all dokumentation?