Introduktionspaket och rekryteringsstöd för vård och omsorg

Här finns samlade länkar till introduktionspaket, rekryteringsstöd och online-utbildningar med anledning av ökat personalbehov och permitteringar på grund av Covid-19.

Relevanta länkar för dig som arbetsgivare och arbetssökande

Introduktionspaket för ny personal inom vård och omsorg (Socialstyrelsen)

Socialstyrelsen har tagit fram ett introduktionspaket som främst riktar sig till personal inom socialtjänst och kommunalt finansierad hälso- och sjukvård i kommunala och privata verksamheter.

Paketet är ett stöd för kommunala och privata arbetsgivare inom vård och omsorg under covid-19 pandemin. Utbildningen ger ny personal som kommer in i verksamheterna en baskunskap för att arbeta inom äldre- och funktionshinderomsorgen.

Paketet omfattar en utbildning i två delar där Socialstyrelsen tagit fram den första delen och Ersta Sköndal tagit fram den andra.

Den första delen är en introduktion till arbete i vård och omsorg och består av fyra moduler. Den andra delen är en nationell intensivkurs i vård och omsorg och bemötande. Hela kursen är webbaserad.

Läs mer

Behov av extrapersonal relaterat till coronaviruset (SKR)

Sveriges Kommuner och Regioner samlar kontaktuppgifter till kommuner och regioner som med kort varsel söker fler medarbetare.

Läs mer

Utbildningsakuten (Region Skåne)

Har du blivit permitterad? Gör något värdefullt med tiden som du har hemma och stärk dina kompetenser med en onlineutbildning.

Läs mer

Vill du hjälpa till? (Region Skåne)

Det är många som hör av sig till Region Skåne och vill hjälpa till på grund av covid-19. Här hittar du hur du gör för att anmäla dig för att hjälpa till.

Läs mer

Senast uppdaterad:

Sidansvarig

Magnus Nurmi