Dratta ente omkull!

Dratta ente omkull! - kampanj vecka 40, 2017

Då är det återigen dags för berörda organisationer att under hösten, med fokus i vecka 40, arrangera aktiviteter för att lite extra uppmärksamma kring och medvetandegöra om att det går att minska antalet fallolyckor bland äldre! Bakgrunden till denna kampanj är FN:s internationella äldredag som infaller den 1 oktober varje år.

2015 genomfördes kampanjen i samverkan mellan flera svenska regioner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) under namnet Bättre Balans. Broschyr och kort som togs fram och användes under den kampanjen finns fortfarande  kvar på MSB:s hemsida för den som vill ladda ner/skriva ut/trycka upp och fortsatt använda detta material, men såväl 2016 som 2017 är det Socialstyrelsen som fått regeringens uppdrag att genomföra en informationskampanj med fokus på hur äldre kan skydda sig mot fallolyckor, under namnet Balansera mera. Här finns såväl kampanjkatalog, presentationer, en podd och diverse annat material. Årets Broschyr kan beställas helt gratis och den finns (än så länge i förra årets version) även översatt till flera språk, i pdf:er för utskrift.

Under Heldag på temat fallprevention den 31 augusti framkom önskemål om att återupprätta funktionen från 2015, att kunna ta del av varandras planering, så att arrangörer av aktiviteter i Skåne via denna hemsida på så vis kan inspirera varandra!

Mejla därför (helst i pdf, eller i form av en länk, och med Ämne: ”Kampanj”) den information ni vill förmedla i detta syfte till daniel.smedberg@kfsk.se, så lägger vi den här efterhand som vi får in den:

Malmö 22 sept (kombo med hjälpmedelsdagen)

Simrishamn 22 sept (kombo med European Mobility Week)

Lund 2 okt

Sjöbo 3 okt, se även artikel i Lokaltidningen

Östra Göinge Seniorveckan 2017

Höör 3 okt

Örkelljunga 3 och 5 okt

Båstad 3 och 5 okt

Ängelholm 4 okt

Hörby 5 okt

Kävlinge (Lödde) 5 okt

Helsingborg Program vecka 47 Balansera Mera 2017

 

 

Senast uppdaterad:

Sidansvarig

Daniel Smedberg