Sista barnrättsstrategerna utbildas innan Barnkonventionen blir svensk lag

Idag påbörjas den sista utbildningsrundan av barnrättsstrateger innan Barnkonventionen blir svensk lag den 1 januari 2020. Redan 258 personer är utbildade barnrättstrateger och i år adderas ytterligare 40 personer till listan.

Den 1 januari 2020 blir Barnkonventionen svensk lag. Skåne kommer under 2019 att rusta inför kommande lagändring på olika sätt, bland annat genom utbildningstillfällen för politiker, förvaltningschefer och kommunchefer, men även genom den årliga utbildning av barnrättsstrateger som anordnas av Kommunförbundet Skåne och SKL. Utbildningen i år är den åttonde i ordningen som genomförs. Utbildningen riktar sig mot alla i Skånes offentliga sektor som på något sätt fattar beslut som rör barn. Bland deltagarna finns representation från kommuner, Region Skåne, Skåneidrotten och annan idéell sektor. Redan 258 personer är utbildade barnrättstrateger och i år adderas ytterligare 40 personer till listan.


(Fr.v) Elizabeth Englundh, SKL och Ingela Sjöberg, Kommunförbundet Skåne. Foto: Hanna Nordehammar

Om du vill veta mer om vad de utbildade barnrättsstrategerna gör i deras respektive verksamhet, samlar vi nyheter och reportage på Barnrättskompassen. Barnrättskompassen är en digital plattform för alla som arbetar med barn och unga. Syftet är att delge varandra kunskap och inspiration utifrån erfarenheter mellan barnrättsstrateger runt om i Skåne. Genom en gemensam plattform kan vi utveckla ett ännu bättre samarbete mellan de skånska barnrättsstrategerna.

Besök Barnrättskompassen här: Barnrättskompassen

Läs mer om konferensen ”Barnkonventionen blir svensk lag – Skåne rustar” den 26 februari här: Barnkonventionen blir svensk lag – Skåne rustar

Publicerad:

Sidansvarig

Hanna Nordehammar

2 kommentarer

 1. Yvonne Brogaard Nelson skriver:

  Är det försent att delta?

  • Hanna Nordehammar skriver:

   Hej Yvonne!
   Utbildningen av barnrättsstrateger för 2019 har redan startat. Vi anordnar utbildning årligen och förmodligen även 2020. Ingela Sjöberg som är ansvarig för utbildningarna kan svara på dina fråga. Maila till henne på Ingela.sjoberg@kfsk.se så kan hon guida dig.

   Vänliga hälsningar,
   Hanna Nordehammar
   Kommunikatör

Skriv en kommentar