Produktvisning inför ny upphandling av hjälpmedel

Kommunförbundet Skåne genomför en mängd upphandlingar av hjälpmedel för de skånska kommunerna. I onsdags hade vi produktvisning inför en kommande upphandling av rullstolar för att få kunskap om nya funktioner och senaste nytt från branschen.

Tillsammans med en referensgrupp av representanter för de skånska kommunerna genomför Kommunförbundet Skåne upphandlingar inom ramen för ”Samverkansorganisationen för hjälpmedelsfrågor”. Vi är nu i uppstarten av en ny upphandling för rullstolar och har därför bjudit in ett antal leverantörer för att de ska kunna visa upp och berätta om den senaste tekniken. Detta för att vi ska kunna göra ett så bra förfrågningsunderlag som möjligt.

Upphandlingar som fokuserar på funktion och inte endast pris är viktigt för att säkerställa att kommunerna får ett så bra utbud av hjälpmedel som möjligt men fortfarande till bästa möjliga pris. Det är även viktigt med en bredd av leverantörer och utrustning då behoven skiljer sig mycket.

”För att den här typen av upphandlingar ska fungera bra är samordning viktig och Kommunförbundet Skåne har väldigt bra samordning” – säger Gisela Axelsson som var en av leverantörerna på plats.

Ytterligare ett antal produktvisningar är inplanerade för att förfrågningsunderlaget till nästa års upphandling ska bli så bra som möjligt.

Vill du veta mer? Kontakta Håkan Jönsson.

 

Publicerad:

Sidansvarig

Håkan Jönsson

Skriv en kommentar