Ny vetenskaplig ledare för FoU Skola på Kommunförbundet Skåne

Hej,

Jag heter Elena Zukauskaite. Jag har börjat min nya tjänst som vetenskaplig ledare för FoU Skola på Kommunförbundet Skåne.

Jag kommer närmast från Högskolan i Halmstad där jag har jobbat som forskningskoordinator på Akademin för hälsa och välfärd. Mitt huvuduppdrag var att arbeta med organisationsutveckling och kvalitetssäkring samt bidra till processer för forskning i samverkan.

Jag har doktorsexamen i ekonomisk geografi från Lunds universitet. Jag har alltid varit nyfiken på samhällsförändring. Exempel på frågor som jag har undersökt i min forskning är: Varför förändras platser som de gör? Vilken betydelse har lagar, normer och attityder? Vad får olika aktörer att vilja samarbeta, bygga nätverk och utbyta kunskap med varandra?

Jag vill vara nära praktiken och se till att det som kommer fram i forskningen gör nytta och bidrar till positiv förändring i samhälle. Skolansutveckling skapar grund för alla andra processer runt omkring oss. Som vetenskaplig ledare för FoU skola vill jag bidra till denna utveckling, stödja processer som leder till ökad kvalitet i skolan samt minska gapet mellan teorier och praktisk tillämpning. Jag ser framemot att sätta igång med arbete här på Kommunförbundet.

Publicerad:

Skriv en kommentar