Många bidrag till Lärarnas skolutvecklingskonferens

Till hösten planerar vi för Lärarnas skolutvecklingskonferens (www.kfsk.se/skolutvecklingskonferensen) här i Lund och den som följer FoU-bloggen och/eller FoU Skola på Facebook har nog inte missat detta. Igår var sista ansökningsdagen och givetvis var det nervöst. Vi hade faktiskt redan skapat en ”plan B” – förra måndagen hade vi nämligen bara fått in tre ansökningar…
Glädjande nog kunde vi efter en lång period av ovisshet i morse konstatera att alla våra ivrigaste önskningar slagit in. Det har kommit 29 konferensbidrag!!! Fler än så hade varit svårt att hantera denna första gång vi genomför Lärarnas skolutvecklingskonferens. Vi är SÅ glada och förstås också väldigt nyfikna och spända på att läsa allihop. Det ser ut att vara en bred spridning på intressanta ämnen i bidragen som kommit in och gäller undersökningar som genomförts i hela skolsystemet från förskolan till gymnasiet.
Nu påbörjas en period på några veckor då bidragen ska granskas och kommenteras för att vi sedan ska kunna skicka respons ungefär vid midsommartid. Då får alla de 26 huvudsökanden och deras medsökande från sammanlagt 10 kommuner runt om i Skåne (och till och med en ”utomsocknes” – jätteroligt!) svar – har de kommit med? Nästa fråga är ju nämligen hur många av bidragen som uppfyller de kriterier som vi formulerat med syftet att vår konferens ska bli både givande, intressant och hålla hög kvalitet. För granskningen har vi involverat alla forskarutbildade lärare som vi känner i våra medlemskommuner och som har möjlighet att rycka in på det här uppdraget nu i bråda skolavslutningstider. Snart överlämnar vi ansökningarna i deras händer och så får vi se vart det bär hän.
Tack alla ni som arbetat hårt för att sprida kunskap om konferensen och som skrivit och skickat in bidrag! Nu ser vi fram emot att få ta del av allt spännande ni skickat in!
/Margareta

Publicerad:

Skriv en kommentar