Välkommen till invigningen av Simrishamns kommuns reningsverk för läkemedelsrening

Den 24 maj, 2019, bjuder Simrishamns kommun och IVL Svenska Miljöinstitutet in till en halvdag med seminarium, rundvandring och invigning av den fullskaliga anläggningen för läkemedelsrening i Simrishamns kommun.

Med ett förändrat klimat följer nya utmaningar. Simrishamns kommun arbetar aktivt för att förbättra havsmiljön. 2014 anmäldes intresse om att få delta i forskningsprojektet ”Morgondagens kommunala vattenrening”. Under 2018 byggde Simrishamns kommun en fullskalig anläggning till sitt reningsverk i Simrishamn avseende rening från mikroföroreningar med fokus på läkemedel. Projektet ingår i Vinnovas satsning ”utmaningsdriven innovation” och koordineras av IVL Svenska Miljöinstitutet.

Nu när anläggningen är i full drift öppnar sig möjligheter för att använda Simrishamns reningsverk som motor för lokala spinoff-effekter i form av samverkan både med näringslivet och med akademin. Därför välkomnar de nu såväl politiker, aktörer inom VA-sektorn och forskare till invigning och information om anläggningen.

Program för invigning av Simrishamns reningsverk

Här kan du anmäla dig, sista anmälningsdag är den 17 maj.

Publicerad:

Sidansvarig

Marja Boström

Skriv en kommentar