Event & Konferenser

Här tipsar vi om EU-relaterade konferenser och event som anordnas av externa organisationer, vilka kan vara av särskilt intresse för de skånska kommunernas EU-arbete. Vi ger tips om konferenser som anordnas både inom och utanför Sverige. Det kan förekomma en avgift för vissa av dessa events men det står i beskrivningen för respektive event.

Våra konferenser 

Kommunförbundet Skåne anordnar årligen flera kurser och konferenser med en rad olika teman och inriktningar. Vi som arbetar med EU-relaterade frågor erbjuder kurser och konferenser om Skåne i Europa och Europa i Skåne.

Mer information om Kommunförbundet Skånes utbud och aktuella evenemang hittar ni via vår kurs- och konferenssida

23 maj - Politikerpanel och frågestund inför EU-valet

Kom till Ystad och hör vad valbara politiker tycker i aktuella ämnen!
Du får en chans att ställa dina frågor direkt till politikerna. Hur kommer de att jobba i Europaparlamentet om de blir invalda?  Vad tycker de är viktigast? Vad kommer de att vilja driva igenom?

Missa inte att själv höra vilken agenda de politiska partierna har i viktiga frågor som miljö, hållbar utveckling, fred och ekonomi.
Stanna gärna efteråt och mingla med våra blivande Europa- parlamentariker och Europa Direkt Sydskåne!

Datum:   Torsdagen 23/5

Tid:   16.30 Frågor och diskussion med politikerpanelen   18.00 Mingel med livemusik, alkoholfritt bubbel och tilltugg

Plats:   Knutssalen, Gamla Rådhuset, Stortorget 1 i Ystad

Anmälan: Via länken https://forms.gle/Z5ksyGZzPtdJvsL4A

Läs mer

23-29 maj - Skåne innovation week 2019

Skåne Innovation Week är sju intensiva dagar med aktiviteter, innovationer och idéer för att bidra till skapandet av europas mest innovativa region. Det är en del i Region Skånes arbete med att stärka Skånes innovations- och entreprenörskapsförmåga.

Är du en aktör som arbetar för ett mer innovativt Skåne? Då kan du bidra och få synlighet genom att arrangera en eller flera aktiviteter.

Är du en aspirerande innovatör eller vill du bara få inspiration? Som besökare hittar du mängder av evenemang, innovationer och idéer från ledande innovatörer, entreprenörer och företagare.

anmälningar kan göras här

Läs mer

27 maj - Nätverksträff och upptaktsträff för dig som vill utveckla produkter för demensvården

Nätverksträff och upptaktsträff för dig som vill utveckla produkter för demensvården (Anmälan krävs)

Datum och tid: 27/5, kl. 8.30 – 13.00

Plats: Medeon Science Park, Per Albin Hanssons väg 41, Malmö

Träffen riktar sig till dig som är intresserad av att verifiera, testa och utveckla produkter för demensvården. På nätverksträffen, som också är en upptaktsträff för ansökningsomgång 2 i DIDEC, kommer du som deltagare att få en insikt i demens och svensk demensvård, vilka behoven är och vilka möjligheter DIDEC kan erbjuda dig som företag.

Läs mer om nätverkträffen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka här för att anmäla dig!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer

27 maj - Brysselnätverket och nätverket för FoUI-strategi

Välkommen till en gemensam nätverksträff för Kommunförbundet Skånes Brysselnätverk för EU-samordnare i de skånska kommunerna, och Kommunförbundet Skånes nätverk för FoUI-strategi i de skånska kommunerna. Vi inleder dagen med att ge en överblick över Skåne idag och med dess utmaningar och möjligheter, för att gå vidare med de verktyg som finns att bemöta de behov vi ser i Skåne idag

Målgrupp:

Kommunförbundet Skånes Brysselnätverket (EU-samordnare i kommunerna), samt kommunalt anställda i Skåne som arbetar med EU-frågor. Kommunförbundet Skånes nätverk för FoUI-strategi, samt de som arbetar med forsknings, innovation och utvecklingsfrågor i de skånska kommunerna.

Tid: 27/5, kl 09:00 – 15:30

Plats: Hotelll Lundia, Knut den stores Torg 2, Lund

Läs mer

29 maj - Digiatalisering av demensvård - en utveckling helt på individens villkor - Perstorp

En halvdagskonferens i Perstorps kommun där vi berättar om projekt DIDEC, kommunens digiatliseringsresa inom demensvården och våra metoder för att arbeta behovsstyrt.

Läs mer om konferensen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se programmet härWord

Klicka här för att anmäla dig!länk till annan webbplats

Datum och tid: 29/5, kl. 12.00 – 16.00

Plats: Folkets Park, Parkvägen 4, Perstorp

Läs mer

11 juni- Webbsändningen av På Gång inom EU

Programmet kommer att vara en blandning av SKL-experter och inbjudna gäster där temat är aktuella EU-frågor som påverkar svenska kommuner och regioner. Förvänta er också spännande reportage från våra med­lemmar, vårt brysselkontor och andra EU-aktörer.

Läs mer

12-13 juni - Forum för EU:s strategi för Östersjöregionen - Gdansk, Polen

Årets forum för EU:s strategi för Östersjöregionen hålls i Gdansk i Polen den  12 – 13 juni. Temat i år är cirkulär ekonomi som svar på demografiska förändringar och miljömössiga utmaningar i Östersjöregionen.  

Programmet för de två dagarna innehåller 19 seminarier med ett brett utbud av ämnen inom årets tematiska fokus. Det kommer bland annat handla om cirkulär ekonomi inom livsmedel, hälsa, turism, transport, städer, bioekonomi, industri, utbildning, migration, arbetsmarknad och demografi.

Läs mer om programmet och hur du anmäler dig på https://strategyforum2019.eu/10th-annual-forum-of-the-eusbsr

Sista anmälningsdag: 15 maj 2019

Läs mer

30 augusti - Regionalt Forum 2019

Civilsamhället är viktigt! Partnerskap behövs! Samverkan är lösningen! Skåne är ledande i landet på sektorsövergripande samverkan – vi var först i Sverige med att teckna en regional Överenskommelse, och vi har fler Idéburna Offentliga Partnerskap än andra regioner. Men gör vi tillräckligt? Har civilsamhället blivit en förvaltare istället för förändrare? Ger offentlig sektor verkligt inflytande till civilsamhället?

För att kunna nå ett hållbart Skåne måste vi arbeta över sektorsgränserna men kanske behöver vi själva förändras för att lösa framtiden samhällsutmaningar. Hur kan vi tillsammans förändra Skåne för att kunna arbeta i jämlika partnerskap?

Välkomna till Överenskommelsen Skånes årliga regionala forum – en energiinjektion till sektorsövergripande samverkan.

Plats: Högskolan Kristianstad
Tid: Fredag 30 augusti klockan 09:00-15:30

Anmälan görs här 

Läs mer

Senast uppdaterad: