Ny europablogg för en bredare EU-debatt

Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet har startat en ny europablogg för fakta- och forskningsbaserade analyser, kommentarer och samtal om europeisk politik, ekonomi, juridik, historia och kultur.

I sin nya blogg Europakommentaren hoppas Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet nå ut till en bredare publik med kommentarer om europarelaterade frågor. Bloggen ska utgöra en plattform och en möjlighet för forskare verksamma inom olika discipliner att sprida kunskap, debattera samt lyfta aktuella frågor angående EU:s och Europas roll i samhället.

Bloggen är en mötesplats där forskare skriver, men där alla är välkomna att prata om Europa. Ambitionen är att inspirera läsarna att börja diskutera och debattera de ämnen inom europeisk politik, ekonomi, juridik, historia och kultur som tas upp på bloggen.

Du kan följa bloggen här.

Missa inte Maria Strömviks, redaktör för Europakommentaren och biträdande föreståndare för Centrum för europaforskning vid Lunds universitet, inlägg om varför de lanserar Europakommentaren. Du hittar inlägget här.

Publicerad:

Skriv en kommentar