Möt höstens praktikant på verksamheten EU & internationellt!

Under hösten 2019 kommer Kommunförbundet Skåne och verksamheten EU och internationellt ha en praktikant vid sin sida. Studenten Ellinor Ekholm kommer att ingå i Kommunförbundet Skånes verksamhet fram till och med januari 2020.

Hej och välkommen till oss på Kommunförbundet Skåne Ellinor! Vill du berätta kort om dig själv?

Stort tack! Ja vad roligt, det kan jag absolut. Mitt namn är Ellinor Ekholm och jag har precis påbörjat mitt sista år som mastersstudent i Europastudier vid Lunds Universitet, men jag har inte alltid vetat att det är just EU-frågor som är mitt stora intresse. Precis som många andra så valde jag att flytta utomlands efter studenten, och denna gången bar det av till Paris. I Paris studerade jag franska på Sorbonne och varvade studierna med att uppleva allt det fantastiska som Paris har att ge. Efter en termin i Paris var jag osäker på vad jag ville göra i livet men valde så småningom att söka in till kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter vid Lunds Universitet.

Jag trivdes bra på programmet och med de flesta kurserna. Fjärde terminen valde jag att spendera i Kanada och på Queen’s University i staden Kingston, Ontario. Det var dock först under den femte terminen som jag upptäckte mitt stora intresse för EU-frågor och internationell politik, nämligen när jag fick möjligheten att göra praktik på Sveriges Ständiga Representation vid EU i Bryssel. Att vara i Bryssel och arbeta med olika aktuella EU-frågor var mycket utvecklande och lärorikt, och när jag kom hem till Lund igen visste jag att det var EU-frågor som jag ville arbeta mer med. I september 2018 blev jag antagen till mastersprogrammet i Europastudier vid Lunds Universitet, en utbildning som jag idag drygt ett år senare trivs superbra på!

På fritiden spenderar jag mycket tid på den ideella verksamheten Tjejjouren i Lund. Jag har varit medlem i tjejjouren sedan år 2017 och sitter sedan mars 2019 i styrelsen. Förutom mitt engagemang i Lunds Tjejjour spenderar jag en hel del av min tid på fotboll. Jag har nyligen börjat spela fotboll igen efter fem års uppehåll och spelar idag i det nystartade damlaget AIF Barrikaden i Malmö.

Jag ser mycket fram emot att göra praktik på Kommunförbundet Skåne och på verksamheten för EU och internationella frågor. Det ska bli intressant att lära mig mer om hur skånska regioner och kommuner arbetar med EU-frågor, men även om hur de beslut som tas i Bryssel påverkar de olika skånska kommunerna. Som praktikant kommer jag under hösten bland annat att skriva nyhetsbrev, bevaka utlysningar samt tillsammans med min handledare delta på olika möten och nätverksträffar. Jag ser fram emot en mycket spännande termin!

Publicerad:

Skriv en kommentar