Kraftsamling Trelleborg uppmärksammas av URBACT

EU-programmet URBACT, vars syfte är att främja hållbar urban utveckling i europeiska städer, har utsett Trelleborgs kommun som en av de städer som får ta emot utmärkelsen ”Good Practice City”. Det är deras arbete med Kraftsamling Trelleborg som URBACT vill belysa som ett lyckat projekt som andra städer i Europa kan lära sig av.

Kraftsamling Trelleborg är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och näringsliv, för att skapa ett bättre företagsklimat som skapar arbetstillfällen och minskar arbetslösheten. Trelleborgs kommun, likt många andra svenska kommuner, såg att företagen hade problem med att hitta rätt arbetskraft samtidigt som många invånare hade svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Deras lösning med Kraftsamling Trelleborg var att skapa en bättre länk mellan lokala företag och arbetslösa invånare, så att de fick möjligheten att anställa kompetenta medarbetare.

Över 500 företag har samarbetat med Kraftsamling Trelleborg, och under perioden 2015 – 2016 möjliggjorde samarbetet att i genomsnitt en person om dagen att komma i arbete, eller i studier som leder till arbete. Den 3:e oktober tog Arbetsmarknadsförvaltningen på Trelleborgs kommun emot utmärkelsen i Tallin under URBACT City Festival, och projektet uppmärksammas på URBACTs hemsida.

Mer information om projektet hittas här.

Publicerad:

Skriv en kommentar