Europas största miljönätverk EEB – European Environmental Bureau har valt svensk till ordförande

Svenska Johanna Sandahl har valts till ordförande för Europas största miljönätverk - European Environmental Bureau (EEB).

Johanna Sandahl, som har varit Naturskyddsföreningens ordförande sedan 2014 har i dagarna valts till ny ordförande för European Environmental Bureau (EEB). EEB har 160 medlemsorganisationer som samlar totalt cirka 30 miljoner människor i mer än 35 länder.

EEB har ett kontor i Bryssel, med cirka 50 anställda, och Johanna kommer leda styrelsen arbete i frågor som miljö och hållbarhet, jordbrukspolitik och kemikalier, biologisk mångfald, och miljölagstiftning.

Johanna Sandahl uppger att den närmaste femårsperioden är väldigt viktig för att påverka de utmaningar som vi har för miljön, och att en stor del av EU-ländernas politik och miljölagstiftning beslutas i Bryssel av medlemsländerna och Europaparlamentet. Därför är det mycket viktig att vara på plats i Bryssel och påverka EU-politiken, och Johanna Sandahl tror också att Green Deal kommer att vara ett viktigt verktyg i den behövda omställningen. För den kommande EU-kommissionen och dess ordförande von der Leyen är Green Deal en prioritet i dess arbete framåt.

Publicerad:

Skriv en kommentar