EU-priset för kvinnliga innovatörer 2019

EU delar ut ett innovationspris till kvinnor varje år och ansökningsperioden för 2019 har nu öppnat. Är du eller vet du en kvinnlig innovatör som lyckats skapa ett framgångsrikt företag och fått ut innovation på marknaden? Då är det hög tid att ansöka, tre vinnare får 100,000 euro var och en kvinnlig innovatör under 35 år som är på uppgång kan vinna 50,000 euro.

EU delar varje år priset till kvinnliga innovatörer och 2019:s ansökningsperiod har nu öppnat. Ansökningen har deadline 16 januari 2019. Syftet med innovationspriset är uppmärksamma underrepresentationen av kvinnor som startar kreativa innovationsföretag. Innovation är en viktig del för att kunna lösa de samhällsutmaningar som EU identifierat i Horisont 2020, vilket priset är en del av. Priset syftar till att lyfta kvinnornas roll i innovationsarbetet och förändringen av vårt samhälle. Det är totalt fyra kvinnor som kommer tilldelas prispengar, tre kvinnor kan vinna 100,000 euro och en kvinna som är på uppgång inom innovationsarbetet vinner 50,000 euro.

Det finns tre kriterier för att kunna ansöka, kriterierna är enligt följande:

  • Banbrytande innovation – företaget är finansierat/medfinansierat av den tävlande som resulterat i en banbrytande produkt eller tjänst;
  • Påverkan – den banbrytande produkten eller tjänsten har stora fördelar för medborgarna, samhället och ekonomin;
  • Inspiration – den tävlande har visat ett aktivt ledarskap, hennes roll har påverkat företagets framgång och har potential att inspirera andra.

Läs mer om bakgrunden till innovationspriset för kvinnor här

Publicerad:

Sidansvarig

Hanna Carlsson

Skriv en kommentar