Mitt Europa 2019

Mitt Europa 2019

Publicerad:

Dela nyhet:

SAVE THE DATE: Mitt Europa 2019 anordnas i Hässleholm den 9 maj! Program och anmälan kommer inom kort.

Fler nyheter

Skåne i Europa och Europa i Skåne

Nyheter

Nya möjligheter att söka kulturstöd

Nu finns det möjlighet att söka stöd för konstprojekt och kulturarv inom Horizon 2020 och Erasmus+. För att få stöd från Horizon 2020 ska man driva ett konstprojekt som försöker hitta nya sätt att tänka och hantera samhällsutmaningar. Erasmus + har även gjort kulturarv till en av prioriteringarna i deras strategiska partnerskap under 2018, vilket ökar möjligheterna för att få stöd för bevarandet av kulturarv.

Erasmus+ slår nya rekord

I EU-kommissionens rapport om Erasmus+ slås det fast att deltagarantalet aldrig har varit så högt som under 2017. Totalt arrangerades 1900 evenemang med över 750 000 besökare. EU-kommissionen vill under nästa programperiod 2021–2027 vidareutveckla programmet och dubblera budgeten till 30 miljarder euro.

Självkörande bilar kan bli verklighet 2030

Tekniken för självkörande bilar blir bättre och bättre och kommer i framtiden öka både trafiksäkerheten och den ekonomiska tillväxten. Med nuvarande teknikutveckling tror Kommissionen och Europaparlamentet att fullständigt automatiserade bilar kan bli tillgängliga på marknaden efter 2030.

Erbjudande om praktik till vår EU-verksamhet

Kommunförbundet Skånes kontor i Lund söker till höstterminen 2019 en praktikant inom ramen för vår EU-relaterade verksamhet. Praktikplatsen riktar sig till studenter på universitets- eller högskolenivå med inriktning mot EU i någon form, exempelvis statsvetenskap och samhällsvetenskap etc.

Mer öppenhet i EU-parlamentet

EU-parlamentet röstade den 31 januari igenom två lagförslag som tvingar parlamentariker att redovisa sina möten med lobbyister och intresseorganisationer.

Kävlinge Kommun besökte Brysselkontoret

Den 4 februari var Kävlinges kommunledning på besök och fick titta närmare på vårt arbete i Bryssel. Vi vill påminna om att det finns möjligheter för dig som medlem att göra studiebesök i Bryssel och se mer av vårt arbete. Läs mer på vår websida för mer information.

Mitt Europa 2019

SAVE THE DATE: Mitt Europa 2019 anordnas i Hässleholm den 9 maj! Program och anmälan kommer inom kort.

Fler nyheter