EU-kommissionens förslag om EU:s nya långtidsbudget

EU-kommissionens förslag om EU:s nya långtidsbudget

Publicerad:

Dela nyhet:

EU-kommissionen presenterade i sitt förslag till EU:s nya långtidsbudget efter 2020 som väntat nedskärningar i sammanhållningspolitiken. Samtidigt föreslås en höjd avgift för medlemsländerna efterföljt av nya satsningar inom bland annat säkerhet och migration. Nu väntar tuffa budgetförhandlingar med ett ambitiöst mål om att ha en ny långtidsbudget på plats innan valet till Europaparlamentet i maj 2019.

Fler nyheter

Skåne i Europa och Europa i Skåne

Nyheter

Engagemang- Projektet Möjligheter i Mellanrums Accelerationsdag

Temat för projektet Möjligheter i Mellanrums Accelerationsdag den 18 september var engagemang. Ingen kan säga att engagemang under dagen fattades, då projektledarna, föreläsaren Per Granqvist och deltagarna var alla fyllda av ett starkt engagemang under dagen.

CPMR presenterar ett positionspapper gällande Interreg post-2020

Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe (CPMR) har presenterat ett positionspapper innehållande 10 punkter, hur de önskar utformningen av Interreg post-2020. Positionspapperet är ett svar på den presenterade budget för sammahållningsbudgeten 2021-2027 från Kommissionen.

Foodinova

Missa inte presentationen av projektet Foodinova under European Week of Regions and Cities den 10 oktober. Eventet kommer att erbjuda en insikt i projektet och diskussioner kring innovationstänkande i livsmedelsbranschen. Detta är det optimala tillfället att hitta partners och andra aktörer som likt Foodinova vill stärka innovations och inkubation och dess kapacitet.

Wifi4EU utlysningen öppnar snart för registrering igen!

Wifi4EU är EU:s satsning på att utrusta, publika platser såsom parker, torg, bibliotek och sjukhus med wifi till EU-medborgare och besökare. Utlysningen utav vouchers riktar sig till kommuner så att surfpunkter kan installeras i kommunen. Det kommer distribueras ett minimum av 15 vouchers per land och en voucher innebär 15,000 euro, för installationen utav surfpunkter.

SKL firar 25 år i Bryssel!

Kommer du att delta i European Week of Regions and cities, då kanske du vill delta i Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) firande av sitt 25-årsjubileum i Bryssel den 9 oktober? SKL:s ordförande Lena Micko samt Sveriges Ambassadör till EU, Lars Danielsson kommer hålla ett välkomsttal efterföljt av en walking dinner.

Fler nyheter