Program

Ladda ner programmet här!

Anneli Hulthén, Länsstyrelsen Skåne

Mattias Goldmann, VD tankesmedjan Fores

Mattias Goldmann är vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores och utsedd till Mäktigast i Hållbarhetssverige 2016, han var tidigare vd för klimatkonsultfirman 2050 och talesperson för Gröna Bilister. På Fores driver Mattias också 2030-sekretariatet, för en fossilbränsleoberoende fordonsflotta, som våren 2016 vann priset Bästa Innovation från Seco. Med mycket erfarenhet och stort engagemang arbetar han för att driva miljö- och hållbarhetsfrågan fram med mängder av debatt artiklar och  seminarium.

Lina K Wiles, fil dr, hållbarhetsspecialist på ÅF

Lina K Wiles, som har ett förflutet som bland annat ekolog, miljökonsult och hållbarhetskommunikatör och miljöansvarig på ett multinationellt företag. Idag är hon konsult på ÅF i Malmö med spets i FN:s globala mål för hållbar utveckling. Lina K Wiles kommer under Skånes Energiting att berätta hur Agenda 2030 kan sättas i verket, med exempel från en stadsutvecklingsprocess i Malmö stad och en metodik som fungerar lika bra för offentliga som privata aktörer.

Tommy Persson, miljöstrateg Länsstyrelsen Skåne

Tommy Persson, Länsstyrelsen Skåne, är projektledare för Skånes nya klimat- och energistrategi som kommer lanseras under Skånes Energiting 2018

Anna Nilsson, Avdelningschef Energikontoret Skåne

 

Energidebatt

Årets debatt kommer modereras av Mattias Goldmann som kommer adressera de viktigaste frågorna inför årets val tillsammans med representanterna från de största partierna inom energifrågor. De bekräftade deltagarna i debatten på Skånes Energiting är Kristina Yngwe, riksdagsledamot (C), Maria Malmer Stenergard, riksdagsledamot (M), Emma Berginger, kommunalråd (MP) och Per-Arne Håkansson, riksdagsledamot (S).

 

Prisceremoni

Prisutdelning av årets Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris

 

Arenor

Efter förmiddagens föreläsningar och energidebatten erbjuds tre spår under eftermiddagen. Programmet för 2018 har noggrant valts ut för att täcka de viktigaste fokusområdena för att nå Skånes ambitiösa mål inför 2030.

Programmet präglas av de senaste innovationerna i form av framtidens energilösningar för den hållbara staden och smarta energisystem samt mycket mer. Ladda ner programmet för eftermiddagen här nedan.

Ladda ner programmet för eftermiddagen här!

 

 

Senast uppdaterad: