EU Sustainable Energy Week

EU:s energivecka arrangeras årligen för att lyfta frågor kring förnybar energi och energieffektivistering runtom i EU. Även Sverige deltar med en rad arrangemang.

EU Sustainable Energy Week ska visa företag, politiker och allmänhet att hållbar teknik är varaktig, kostnadseffektiv och miljövänlig. Det kan handla om det senaste inom energiteknik och energieffektivisering, policyfrågor och praxis. Det är öppet för alla att organisera och delta i evenemangen under veckan eller att skapa en egen energidag.

I Sverige erbjuder de regionala energikontoren olika arrangemang och program. I Bryssel innehåller EUSEW ett digert program med debatter, konferenser och utställningar. Där försöker man samla industriledare, forskare och beslutsfattare i nya konstellationer och nätverk.

På andra håll i Europa håller skolor, föreningar, företag, myndigheter och många andra egna energidagar. Förra året ägde 328 events rum i 30 länder under EU Sustainable Energy Week. Veckan lanserades 2005 och är det viktigaste årliga evenemanget i Sustainable Energy Europe campaign.

Senast uppdaterad:

Sidansvarig

Anna Mattsson