Nyheter

Full fart i programmet när Fossilbränslefria kommuner höll slutkonferens

”Vi såg på sträckan och den höga bensinkostnaden för den, jämförde läckan i plånboken och försökte täppa igen. Belyste beteenden ingen brytt sig om förut, hur skulle annars våra dyra vanor kunna ta slut?”. Båstads kommuns estradpoesi var ett av många spännande och inspirerande inslag på måndagens slutkonferens för projektet Fossilbränslefria kommuner i Skåne.

Publicerad: 10 december, 2018

Läs mer

Energioptimeringsnätverket fortsätter sin resa

Rekrytering pågår! Optimeringsnätverket har fått medel beviljat från Energimyndigheten att fortsätta arbetet mot en mer strategisk och energieffektivare fastighetsförvaltning hos de skånska kommunerna.

Publicerad: 6 december, 2018Sidansvarig: Per Persson

Läs mer

Samarbete hjälper i solcellsdjungeln, personlig rådgivning behövs!

Ny forskning visar att personlig rådgivning är viktigt för att komplettera digital information. Samarrangemang mellan kommunala energi- och klimatrådgivare och föreningen Solar Region Skåne i form av seminarier med uppföljande rådgivning ger åhörarna en bredd och ett gediget stöd i sina solcellsplaner. Cerina Wittbom och Johan Nyqvist från Energikontoret Skåne har varit föreläsare på flera av seminarierna.

Publicerad: 14 november, 2018Sidansvarig: Anna Mattsson

Läs mer

Havsbaserad vindkraft och regional näringslivsutveckling

Skånes vindkraftsakademi och RISE/OffshoreVäst kör en serie seminarier där vi undersöker vilken näringslivsutveckling och jobbtillväxt som skapats i regioner i samband med att man byggt havsbaserade vindkraftsparker.

Publicerad: 14 november, 2018Sidansvarig: Jakob Economou

Läs mer

Energiaffärer hett på frukostmöte

Ett 15-tal företagare tog del av goda exempel på företag med miljödriven affärsutveckling. Samtidigt utforskade man sina egna offensiva och entreprenöriella aspekter i energiarbetet.

Publicerad: 9 november, 2018Sidansvarig: Ulf Jobacker

Läs mer

Skaffa solceller med hjälp av en studiecirkel?

Sommaren 2018 installerade Cecilia och Jonas Winge solceller. Detta gjorde de efter att bl.a. ha startat och deltagit i en studiecirkel tillsammans med sina vänner. Projektet ”Samkapande grön omställning” och Energikontoret Skånes Johan Nyqvist deltog som föreläsare på en av träffarna.

Publicerad: 8 november, 2018Sidansvarig: Johannes Nilsson

Läs mer