Nyheter

Regionala utvecklingsledare på besök i Lund

Energikontoret Skåne stod värd för en nationell träff för regionala utvecklingsledare och personal från Energimyndigheten. På schemat stod diskussioner, grupparbete och studiebesök.

Publicerad: 15 oktober, 2018Sidansvarig: Anna Mattson

Läs mer

Samskapande grön omställnings metod snart färdig

Mellan den 18:e och 20:e september 2018 hölls det workshop i projektet ”Samskapande Grön Omställning”, i Malmö. Workshopen skall stärka erfarenhetsutbytet och samarbetet mellan projektet partners. Projektet är i sitt slutskede och därför kom workshopen att handla om den erfarenhet projektets olika partners lärt sig.

Publicerad: 2 oktober, 2018Sidansvarig: Johannes Nilsson

Läs mer

Företagsträff om energieffektivisering – Hässleholm 24 oktober

Inom ramen för projektet Incitament för energieffektivisering anordnar Hässleholms kommun och Länsstyrelsen i Skåne en energifylld eftermiddag där små och medelstora företag får information om vilka stöd de kan söka för att energieffektivisera sin verksamhet, vem de kan kontakta om de vill göra en energikartläggning och vad lagen egentligen säger om energieffektivisering.

Save the date!

De framgångsrika projekten "Fossilbränslefria kommuner" har slutkonferens den 3 december

Publicerad: 24 september, 2018Sidansvarig: Anna Tibbelin

Läs mer

Späckat program för Trafikantveckan i Skåne

Vecka 38 (16-22/9) uppmärksammas den Europeiska Trafikantveckan i Sverige och i hela Europa. Städer och organisationer blandar uppmuntringskampanjer, information, prova på-aktiviteter och tävlingar för att sätta fokus på hållbart resande. I år är temat "mobilitet på många sätt" och de skånska energi- och klimatrådgivarna är några av de som genomför kampanjer för att våga prova att mixa olika transportslag och variera resesätt.

Publicerad: 14 september, 2018Sidansvarig: Anna Mattson

Läs mer

Energikontoret firade 20år

Den 5 september 2018 firade Kommunförbundet Skåne att Energikontoret fyller 20 år! Myndighetsaktörer, avdelningskollegor, förbundsdirektör, politiker, projektpartners, tidigare chefer och anställda var med och firade.

Publicerad: 7 september, 2018

Läs mer

Solelportalen nytt verktyg för information om solceller

Nu lanserar Energimyndigheten en webbportal om solel. På Solelportalen finns saklig och oberoende information om solcellsanläggningar, från planeringsfasen inför en installation till avveckling av en anläggning. Portalen ska underlätta för potentiella solcellskonsumenter att fatta kloka investeringsbeslut och blir ett av hjälpmedlen för de energi- och klimatrådgivare som arbetar i det nationella insatsprojektet Solel.

Publicerad: 3 september, 2018Sidansvarig: Anna Mattson

Läs mer