Nyheter

Så ska de skånska kommunerna göra hållbara upphandlingar

Energikontoret Skåne har tagit fram två rapporter som ska hjälpa skånska kommuner ska bli bättre på att inkludera och följa upp miljö- och klimatkrav i upphandlingar, från början till slut. Det är 25 av Skånes 29 centrala upphandlingsenheter respektive 7 kommuner har deltagit i rapporterna.

Publicerad: 14 februari, 2020

Läs mer

Visuell styrning, aktivitet för de skånska nätverksföretagen

Med handledning och eget arbete ska de skånska nätverksföretagen genom "Visuell styrning" fortsätta energieffektivisera sina verksamheter. Detta är ett steg i projektet EENET där företagen genom visualiserade analyser identifierar normalläget i sin energianvändning för få en bättre överblick av sin verksamhet samt underlätta uppföljningen av genomförda och framtida åtgärder.

Publicerad: 11 februari, 2020Sidansvarig: Per Persson

Läs mer

Välkommen på biogasseminarium 11 mars i Lund!

Ett seminarium i biogasmarknadens tecken. Vi pratar om biogasmarknadsutredningens resultat - i ett Skåne perspektiv och får en genomgång av det danska systemet. Välkommen till Hotel Lundia den 11 mars!

Välkommen till Skånes Energiting 2020!

Nu är anmälan öppen till Skånes Energiting 2020 - Skånes mötesplats för klimat- och energifrågor. Årets Energiting äger rum på Malmömässan den 28 maj, säkra din plats redan idag!

Seminarium: Hållbara beslut för fastigheten

Energieffektivisering, rådgivning, renoveringar, rätt materialval, ändra tankesätten...det var mycket som togs upp under "Hållbara beslut för fastigheten" som arrangerades den 7 november. Dit tog sig engagerade människor som var intresserade av att veta mer hur de kan göra hållbara val till sina fastigheter. Tack till alla deltagande.

Ny handbok för kommunal vindkraftsplanering

En ny handbok för kommunal vindkraftsplanering är framtagen och syftar till att uppdatera och inspirera, framförallt kommunal verksamhet, kring vindkraften utifrån de regler och rekommendationer som finns idag.

Publicerad: 18 oktober, 2019Sidansvarig: Jakob Economou

Läs mer