Nätverk Skåne 1

Länsstyrelsen Skåne driver nätverket där företag inom livsmedelsindustrin i Skåne får hjälp med att stärka sin konkurrenskraft och sitt varumärke genom att höja kompetensen om energi. De får kvalificerad rådgivning av en energiexpert samt möjlighet att utbyta erfarenheter med andra företag i nätverket.

Nätverket finansieras via Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Deltagande företag

ICA   Maxi ICA Stormarknad Helsingborg öppnade  1998. Maxi ICA Stormarknad Helsingborg är idag en butik som ligger bland de tio största i omsättning som har som sitt främsta mål att göra våra kunder nöjda. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda våra kunder en fräsch, välfylld och välsorterad butik där du handlar allt du behöver under ett tak med personal tillgänglig när du behöver hjälp

Engelholms_Glass_logo  Engelholms Glass är det skånska familjeföretaget, som tillverkar och säljer glass av högsta kvalitet. Glasstillverkningen i Ängelholm startade redan 1937, då som en del av mejeriet. Sedan 1977 drivs företaget som familjeföretag, med alla ägare aktiva i driften. Engelholms Glass satsar på kvalité och service, därför tillverkar vi gräddglass av högsta klass, med de bästa råvarorna.

top_logo  På Mariannes Farm är det en självklarhet att arbeta för hög kvalitet och en bra yttre miljö .Mariannes Farm är sedan 2003 certifierade enligt BRC Global Standard for Food Safety, en certifiering gällande livsmedelssäkerhet, kvalitet och lagenlighet.Företagets odlingar är certifierade enligt Svenskt Sigill standard IP och ekologisk odling enligt KRAVs standard.

magnihill  Kvalitet och miljö står i centrum på Magnihill. En stor del av produktionen består av KRAV odlade produkter som bland annat används som ingredienser i barnmat, färdigmat, drycker, puréer och såser. Det ställer storakrav på kvalitet och miljö i alla led – från frö och odling till produktion, frys, pack och lager. Bland annat kan du i våra produkter spåra ursprung och ingredienser ända tillbaka till jorden de vuxit i.

2020270 År 2004 gick Sjöstrands Bageri från Ängelholm och Erics Bröd från Hjärnarp ihop och blev Bageriet Sjöstrand & Erics bröd AB i Munka Ljungby.. Idag levererar vi våra varor till återförsäljare från Trelleborg i söder till Mellbystrand i norr samt Ängelholm i väst till Hässleholm i öst.Förutom vårt bageri i Munka Ljungby har vi även ett mindre bageri i Maxi-butiken i Ängelholm.  I Ängelholm har vi även vår delikatess avdelning där vi tillverkar färdigmat t ex smörgåstårtor festfat mm.

  Vår grundfilosofi om att ha kontroll på alla led, från lossning till filéteringen, har gjort att vi med åren vuxit till att bli en av Simrishamns största arbetsgivare. Tack vare närheten till Östersjön och vår toppmoderna anläggning i kombination med vårt etablerade samarbete med lokala yrkesbåtar kan vi erbjuda pinfärsk fisk.

Skärmavbild 2016-10-27 kl. 08.32.59 AB Cernelle startades 1953 med en vision att extrakt av pollen skulle ha positiva hälsoeffekter hos människor. Cernelle fokuserar nu helt på användningen av Cernitin pollenextrakt som ett läkemedel inom urologi med en tablettformulering under internationellt varumärke Cernilton. En ny klinisk studie har utlöst ett förnyat intresse för Cernilton bland urologer och Cernelle har därför beslutat att söka partners för att säkerställa den fortsatta utvecklingen av produkten inom urologi.

 Lilla Harrie valskvarn är Sveriges äldsta kvarn och tillhör en av Sveriges största mjölproducenter av vete och råg. Hög kvalitet är företagets signum och för att nå dit ställs därför också höga krav på våra råvaror. Lilla Harrie valskvarn strävar alltid efter att ha närproducerad spannmål med korta transporter från jord till bord.

appelriket-logo-2016  Äppelriket Österlen är ett medlemsföretag som ägs av 94 fruktodlare runt om i Skåne, Blekinge, Småland och Östergötland. Vi säljer och marknadsför våra medlemmars frukt. Vi lagrar, sorterar och packar frukten i vårt centralpackeri i Kivik, samt ute i odlarnas egna packerier.

 Skånefrö är ett av Sveriges ledande utsädesföretag med ett av Europas modernaste frörenserier. Skånefrös vision är att vara ”Bäst på allt som gror” – för att alltid erbjuda produkter av hög kvalitet.  Företaget har kontroll över hela kedjan från sådd till färdig produkt och allt frö är skånefröodlat i Sverige. Skånefrö har egenkontroll från sådd till färdig produkt med Europas högsta renhet.

Appelkvist Fryseri AB i Simrishamn
Sedan 1945 har vi arbetat med hantering och lagring av frysta produkter. Utöver lagring erbjuder vi även infrysning, orderplock, men även lagring  för både kylda och torra varor. Vårt lagerhanteringssystem gör det möjligt för er som kund att integrera ert externa lager hos oss i ert eget affärsystem, följa alla transaktioner in och ut hos oss samt såklart följa spårbarheten oberoende om det gäller råvaror eller färdiga produkter.

  PostNord TPL AB bedriver tredjepartslogistik på fem terminaler i Helsingborg och Malmö. Vi optimerar lagerhållning och varuflöden åt stora uppdragsgivare såsom Nestlé, Orkla Foods, Cloetta, Royal Canin, Footway och Nespresso. Verksamheten är snabbt växande och vi bygger nu en sjätte terminal i regionen, på Välaområdet I Helsingborg.

 

Dokumentation

För tillgång till dokumentationen från nätverksträffarna logga in via knappen nedanför

Lås-01

Senast uppdaterad:

Sidansvarig

Anna Evander