Ny handbok för kommunal vindkraftsplanering

En ny handbok för kommunal vindkraftsplanering är framtagen och syftar till att uppdatera och inspirera, framförallt kommunal verksamhet, kring vindkraften utifrån de regler och rekommendationer som finns idag.

Vindkraften byggs ut som aldrig förr i landet och det innebär både möjligheter och utmaningar för kommuner. Hur kan kommuner planera för ny vindkraft? Hur bör processen kring kommunal tillstyrkan gå till vid vindkraftsärenden? Hur kan man tänka kring samråd och medborgardialog?

Handboken för kommunal vindkraftsplanering är en del av projektet Kvalitetssäkring av kommunernas planer för vindkraft som pågått 2016-2019, finansierat av Energimyndigheten och Skånes vindkraftsakademi.

Här hittar ni handboken!

 

Publicerad:

Skriv en kommentar