Seminarium om industriell symbios i Kristianstad 23 april

Vill du höra mer om verkliga exempel och ställa frågor till personer med egen erfarenhet av industriell symbios? Kom då till seminarium/nätverksträff i Kristianstad och stilla din nyfikenhet. Bland annat kommer Kemira presentera Industri Park of Sweden och samarbetet med Öresundsverket.

En av de vanligaste tillämpningarna av industriell symbios handlar om att dela på överskottsvärme. Det beror på att många processer generar värme, att alla har behov av värme i någon form och att värme är lätt att dela. Det betyder inte att det saknas exempel på andra flöden som kan delas eller säljas och köpas. Rökgas kan till exempel användas för att framställa gips, överblivna fibrer från socker eller stärkelseframställning kan bli olika kosttillskott och bulkgivare.

Vill du höra mer om verkliga exempel och ställa frågor till personer med egen erfarenhet av industriell symbios? Kom då till seminarium/nätverksträff i Kristianstad. Bland annat kommer Kemira presentera Industri Park of Sweden och samarbetet med Öresundsverket.

Energikontoret Skåne arrangerar tillsammans med Sustainable Business Hub aktiviteter om industriell symbios i ett arbetspaket ur projektet UBIS.

Träffen är kostnadsfri.

Följ nedan länk för adress och anmälan:
Kristianstad – 23 april

För frågor och funderingar, kontakta per.flink@sbhub.se

Publicerad:

Skriv en kommentar