Högt tryck på mässan för energi- och klimatrådgivarna

Årets upplaga av Stora villamässan i Malmö gick av stapeln i förra veckan. Energi- och klimatrådgivarna i Skåne fanns på plats med en gemensam monter för att ge besökarna kostnadsfri rådgivning och uppmuntra till energieffektivisering i hemmet. Över 240 längre rådgivningar genomfördes under fyra dagar i montern, som totalt hade över 400 besökare.

Hela 20 stycken energi- och klimatrådgivare från olika kommuner i Skåne hjälptes åt att bemanna den välbesökta montern i skift om 4-6 personer. Besökarna kunde tävla i energirelaterade tävlingar, få rådgivning på stående fot i de frågor som dök upp på mässan samt ta del av rådgivarnas egna broschyrer, där nykomlingen Offertstöd för solceller gick som smör i solsken.

Besökarna på årets mässa var pålästa och stannade länge i montern, vilket är en positiv utveckling. Temat hållbart byggande och renovering lockade många att tänka till kring sitt boende och efterfrågan på information om solceller är fortsatt hög.

Montern samordnas av Energikontoret Skåne och finansieras genom Energimyndigheten via den regionala utvecklingsledaren för energi- och klimatrådgivning.

Publicerad:

Sidansvarig

Anna Mattsson

Skriv en kommentar