Nya medarbetare på Energikontoret Skåne!

Energikontoret Skåne har beviljats många nya spännande projekt och har fått nya medarbetare – läs om dem här!

Jari Ylitolva Henriksson, avdelningschef

Jag har en relativt lång bakgrund i olika uppdrag i offentlig sektor, både som chef och specialist. Jag har de senaste åren varit HR-chef på Kommunförbundet Skåne med ansvar för olika frågor, allt från administration/kansli till vår stora kompetensutvecklingsverksamhet. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med medarbetarna inom avdelningen Energikontoret Skåne. Det är mycket spännande att arbeta med en så kompetent grupp medarbetare som arbetar med för mig viktiga hjärtefrågor. Vår målsättning är att utöver vår projektverksamhet även under den närmaste tiden jobba med en ny organisationsstruktur ur ett medarbetarperspektiv.

 

Gustaf Wiklund, projektledare

Gustaf är ny projektledare och kommer främst att arbeta med hållbara företagsresor och regionala noder för energieffektivisering och kartläggning.

Gustaf har tidigare varit miljöinspektör i Eslövs kommun, styrelseordförande på Öresundskraft och arbetat med politik i Helsingborg.

 

Annica Owesson, projektledare

Annica är ny projektledare på Energikontoret Skåne och ska främst arbeta med att inspirera och stödja skånska kommuner att ta fram energiplaner. Hon kommer också arbeta med att hjälpa Osby, Svalöv, Åstorp och Hörby att fasa ut sina fossila bränslen.

Tidigare har hon bland annat arbetat som miljöstrateg i Höganäs och med hållbara transporter i Helsingborg och Lund.

 

Adam Wadsten, projektledare

Projektledare på Energikontoret på deltid (50%) i ett projekt kring utvärdering, uppföljning och lärande kring klimat- och energikrav inom upphandling. Arbetar även deltid som Projektledare & Miljöstrateg på Miljöstrategiska Enheten på Lunds Kommun och har tidigare arbetat som Samordnare & Projektledare på Klimatkommunerna.

Lundabo i grunden men bor numera ute i Furulund och cykelpendlar till jobb.

 

Hanna Bach, projektledare

Hanna är ny projektledare på Energikontoret och ska arbeta med solenergifrågor i föreningen Solar Region Skåne, då Johan Nyqvist är föräldraledig. Hanna arbetar 50 % på Energikontoret och 50 % på Lunds universitet. Tidigare har hon arbetat med miljöutbildning och beteendepåverkan kopplat till hållbara resor i Helsingborg.

 

Veronika Smisovska, studentmedarbetare

Veronika studerar sista året på civilingenjörsprogrammet i Energisystem på LTH och kommer jobba deltid som studentmedarbetare på Energikontoret fram till juni. Hon kommer hjälpa till att koordinera projekt främst inom Biogas Syd, Solar Region Skåne och Vindkraftsakademin och förbereda inför Energitinget 2019.

Publicerad:

Skriv en kommentar