Havsbaserad vindkraft, regional näringslivs- och hamnutveckling

Spännande seminarium i Landskrona om havsbaserad vindkraft, regional näringslivs- och hamnutveckling tisdagen 22 januari 14-15.30!

SEMINARIUM Välkomna tisdagen 22 januari till Landskrona för tredje och avslutande seminariet i vår serie om havsbaserad vindkraft och regional näringslivsutveckling arrangerade av Skånes vindkraftsakademi i samarbete med RISE/OffshoreVäst. Särskilt fokus lägger vi i detta samtal på hamnutveckling: Har svenska hamnar vad som krävs? Hur kan de rusta sig för en utbyggnad? Vilka uppsidor och vilka risker är viktiga? Vilken roll har en hamn för att utbyggnad av vindkraft till havs i Sverige öppnar upp möjligheterna för lokala och regionala företag i denna bransch?

I våra tidigare samtal har vi belyst hur företag i närheten till en havsbaserad vindpark kunde förberedas och engageras: såväl erfarenheter från projekt i Storbritannien (Göran Loman, Vattenfall https://simplesignup.se/event/141344) som från den nyligen driftsatta vindpark Arkona i Tyskland (projektledare Holger Mattheisen, E.ON https://simplesignup.se/event/141791) har vi hört vid tidigare tillfällen. Nu kommer vi till vad som kan göras i Sveriges infrastruktur, t.ex. i Skåne. Var med i diskussionen och få dina frågor besvarade!

Tanja Tränkle, WP-ledare inom OffshoreVäst och projektledare på RISE, samtalar med Anna Classon, näringslivschef Landskrona stad, Mikael Månsson, Öresund Steel Constructions och Anton Andersson, EON Wind. (Personer kan tillkomma och/eller ändras!)

Vi avslutar med fika!

Detta är ett av tre samtal om vindkraft till havs och regional näringslivsutveckling som kommer att filmas och sedermera spridas.

När: tisdagen januari 22 januari 14.00-15.30

Var: LINC, Föreningsgatan 217 i Landskrona. Se karta här!

Hur: Anmäl er här senast 21/1 vid lunch. Kostnadsfritt. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Frågor? Kontakta jakob.economou@kfsk.se / 072 885 49 45

Bilden ovan har vi fått använda av E.ON, visar Arkona, en nybyggd vindkraftspark mellan Rügen och Bornholm.

Publicerad:

Sidansvarig

Jakob Economou

Skriv en kommentar