Kampanj på bussar och tåg uppskattad

Energi- och klimatrådgivarna i Skåne har gått ihop och bedrivit en gemensam kampanj på Skånetrafikens bussar och tåg under hösten. Den korta filmen har visats under september respektive november/december och syftet var att öka kännedomen om den kostnadsfria tjänsten.

Den 30 sekunder långa filmen visar en dialog mellan två personer, varav den ene har fått råd om bland annat uppvärmning, laddstolpar och solceller av sin kommunala energi- och klimatrådgivare. Den kostnadsfria rådgivningen ledde till en besparing, vilket i sommarversionen leder till att det bjuds på glass, och i vinterversionen blir det kaffe och ”kaga”.

Syftet med filmen är att sprida kännedom om den tjänst som finns på 32 av Skånes kommuner, och en ökning av både samtal och ”snacket på stan” har kunnat märkas bland de 23 skånska energi- och klimatrådgivarna. Antal samtal följs upp och ska sammanställas i detalj efter årsskiftet.

– Vi ser en ökad kännedom om tjänsten och många har hälsat att de sett vår film och börjat tänka över sin energianvändning, säger Anna Mattsson som samordnar rådgivarna från Energikontoret Skåne. Rådgivningen, som huvudsakligen finansieras av Energimyndigheten, har funnits i 20 år men det är ändå ganska många som inte känner till att den finns. Det vill vi ändra på nu!

Vill du se filmen i sin helhet så finns den på Energi- och klimatrådgivarna i Skånes facebooksida.

Din rådgivare hittar du på ekrs.se.

 

Publicerad:

Sidansvarig

Anna Mattsson

Skriv en kommentar