Havsbaserad vindkraft och regional näringslivsutveckling

Skånes vindkraftsakademi och RISE/OffshoreVäst kör en serie seminarier där vi undersöker vilken näringslivsutveckling och jobbtillväxt som skapats i regioner i samband med att man byggt havsbaserade vindkraftsparker.

Första tillfället blir fredagen 30 november 13.30-15.00 i Lund då Tanja Tränkle, WP-ledare inom OffshoreVäst och projektledare på RISE, samtalar med Göran Loman, Senior Project Manager på Vattenfall. Göran Loman berättar om vindkraftsprojektet Kentish Flats öster om London och andra projekt i Storbritannien. Se programmet och anmälan här!

Andra tillfället blir redan tisdagen 4 december 13.00-14.30 då Tanja Tränkle samtalar med Holger Matthiesen, Project Director E.ON som just nu projektleder bygget av Arkona, en vindkraftspark mellan Rügen och Bornholm. Dessutom presenterar Ellinor Forsström, projektledare på Maritime Research RISE ett nytt webbverktyg över svenska hamnar med information om hamnarnas kapacitet vid sina anläggningar. Se programmet och anmälan här!

Seminarierna arrangeras på fjärde våningen hos Kommunförbundet Skåne, Gasverksgatan 3a i Lund och kommer att filmas.

Frågor? Kontakta jakob.economou@kfsk.se / 072 885 49 45

Publicerad:

Sidansvarig

Jakob Economou

Skriv en kommentar