Nya medarbetare på Energikontoret Skåne!

Cerina Wittbom och Sabine Täuber har nyligen börjat arbeta på Energikontoret Skåne. Här en kort presentation av våra nya medarbetare.

Cerina har läst miljö- och vattenteknik i Uppsala, har en kandidatexamen i företagsekonomi och en doktorsexamen i fysik. Cerina disputerade vid Lunds universitet i maj 2017 och har sen dess arbetat som miljökonsult. Nu har hon tagit över som vikarie för Energikontorets föräldralediga Johan Nyqvist som projektledare för Sol i Syd, Solar Region Skåne och Samskapande grön omställning.

Sabine Täuber har även hon en bakgrund i akademin. Sabine är i grunden miljöekonom och har även disputerat inom detta ämne. Efter att ha tagit sin doktorsexamen har Sabine arbetat som journalist, vetenskaplig medarbetare för vetenskapsrådet i Tyskland och mest nyligen som miljöstrateg på Region Skåne. Här på Kommunförbundet Skåne och Energikontoret är Sabine verksamhetsledare för Biogas Syd och projektledare för projektet Elbilslandet.

Vad ser du fram emot mest med att arbeta på Kommunförbundet Skåne och Energikontoret?

Cerina Wittbom

”Att få vara med och påverka mot en omställning till förnyelsebar energi i samhället, i ett större sammanhang liksom. Jag som privatperson kan ju sätta solceller på mitt eget tak, men nu kommer jag ut, och kan agera lite som ambassadör för omställning. Jag har ju forskat inom klimat och där ser jag att det barkar hän åt fel hål. Och nu vill jag vara med och sätta stopp för det så vi kan fortsätta leva som vi lever nu men på ett mer hållbart sätt.”

Sabine Täuber

”Jag har redan förstått att Kommunförbundet Skåne är en väldigt driftig organisation. Det finns mycket utbyte med alla kollegor vilket jag tycker är roligt. Jag tror att man kan lära sig jättemycket från varandra. Jag älskar att någon kan kasta upp en boll och så kommer tusen idéer. Det är ju också utgångspunkt för att skapa ny verksamhet och nya projektidéer. Att utveckla nya saker från den grunden man har är jättekul och här har man bra förutsättningar för det.”

Varmt välkomna till Energikontoret och Kommunförbundet Skåne, Cerina och Sabine!

(Sabine t.v på bilden ovan, Cerina t.h.)

Publicerad:

Sidansvarig

Jakob Economou

Skriv en kommentar