Samsø och Simris – framtiden är här!?

Julmingel tisdagen 19 december 14.30-16.30 i Malmö arrangerat av Biogas Syd, Solar Region Skåne, Skånes vindkraftsakademi och Näringslivskontoret Malmö stad!

En ö i Danmark som gjort sig världsberömd som helt självförsörjande på förnybar energi. Ett lokalsamhälle i Skåne som ska koppla bort sig från det ordinarie nätet och bli första lokalsamhälle försörjt med 100 % förnybar energi i Sverige. Vad har de gemensamt? Varför blev det just dessa platser? Hur fungerar det? Vad kan vi lära oss av dessa ställen och vilka utmaningar möts de av?

Medlemmar i Biogas Syd, Solar Region Skåne, Skånes vindkraftsakademi samt inbjudna via Näringslivsavdelningen, Malmö stad är välkomna tisdagen 19 december 15.00 på MEC i Malmö. Knud Tybirk, Samsø kommune berättar om Samsø och Peder Kjellen, E.ON berättar om Simris. Möjliggjort tack vare stöd från Näringslivsavdelningen, Malmö stad.

När: tisdagen 19 december 14.30-16.30
Var: Multirummet, MEC, S Varvsgatan 6a i Malmö
Hur: endast för medlemmar i Biogas Syd, Solar Region Skåne och Skånes vindkraftsakademi samt inbjudna via Näringslivskontoret, Malmö stad. Kostnadsfritt. Anmäl er här innan 15/12!

Se föreningarnas hemsida här; Biogas Syd, Solar Region Skåne samt Skånes vindkraftsakademi.

Frågor? Kontakta jakob.economou@kfsk.se / 0728 85 49 45

Publicerad:

Skriv en kommentar