Programmet klart för Skånes Energiting!

Programmet klart för Skånes Energiting!

Publicerad:

Dela nyhet:

Nu är programmet klart för Skånes Energiting 2018 – vi är stolta över programmet och glada över att intresset för att få vara med som talare har varit så stort! Skånes största mötesplats för energifrågor arrangeras i år 19 juni och kommer att präglas av innovativa lösningar för att nå våra ambitiösa mål för 2030.

Fler nyheter

Välkommen till Energikontoret Skåne
Energikontoret Skåne är en driven energiaktör i Skåne. Vi arbetar för energieffektivisering och en ökad andel förnybar energi. Våra experter driver projekt och verksamheter för den regionala, nationella och internationella energiomställningen och för långsiktig samhällsutveckling.

Nyheter

Projektledaren för Skånes Energiting 2018 har ordet

Vad är årets tema? Årets tema är solklart; på vilka sätt och med vilken teknik når vi de ambitiösa målen satt fram till 2030? Mycket teknik är redan framtagen och nu gäller det att implementera.

Studiebesök hos EWP i Landskrona 12 juni!

Tisdagen 12 juni arrangerar Skånes vindkraftsakademi ett kostnadsfritt studiebesök hos EWP, Enercon Windtower Production, på Varvsudden i Landskrona. Studiebesöket avslutas med lunch.

Möt VD:n för tyska Energimyndigheten

Under Nordic Clean Energy Week den 23 maj kl. 8.45-10.15 välkomnas du till Malmö på ett spännande samtal om den nödvändiga transportomställningen!

Fehmarnbelt Days 28-29 maj i Malmö

Sveriges infrastrukturminister Tomas Eneroth och Danmarks transportminister Ole Birk Olesen med flera medverkar. Temat för 2018 är “Tomorrow’s connections” och belyser utvecklingen som den fasta förbindelsen mellan Rödby och Puttgarden för med sig, när den står klar år 2028. Fehmarnbelt Days är ett utmärkt forum för att nätverka, utbyta idéer, ta vara på utvecklingen och förstå potentialen.

Ny broschyr om repowering i vindkraften

Ny broschyr visar på hinder och möjligheter med repowering i vindkraften. En fråga som börjar bli aktuell inte minst i Skåne där vindkraften byggdes ut tidigt och nu en stor andel börjar bli gammal.

Fler nyheter