Julmingel 14/12: Glögg, lussebullar och Energiewende

Julmingel 14/12: Glögg, lussebullar och Energiewende

Publicerad:

Dela nyhet:

Fredag eftermiddag 14 december arrangerar Skånes vindkraftsakademi, Solar Region Skåne och Biogas Syd ett julmingel för medlemmar.

Fler nyheter

Välkommen till Energikontoret Skåne
Energikontoret Skåne är en driven energiaktör i Skåne. Vi arbetar för energieffektivisering och en ökad andel förnybar energi. Våra experter driver projekt och verksamheter för den regionala, nationella och internationella energiomställningen och för långsiktig samhällsutveckling.

Nyheter

Full fart i programmet när Fossilbränslefria kommuner höll slutkonferens

”Vi såg på sträckan och den höga bensinkostnaden för den, jämförde läckan i plånboken och försökte täppa igen. Belyste beteenden ingen brytt sig om förut, hur skulle annars våra dyra vanor kunna ta slut?”. Båstads kommuns estradpoesi var ett av många spännande och inspirerande inslag på måndagens slutkonferens för projektet Fossilbränslefria kommuner i Skåne.

Energioptimeringsnätverket fortsätter sin resa

Rekrytering pågår! Optimeringsnätverket har fått medel beviljat från Energimyndigheten att fortsätta arbetet mot en mer strategisk och energieffektivare fastighetsförvaltning hos de skånska kommunerna.

Samarbete hjälper i solcellsdjungeln, personlig rådgivning behövs!

Ny forskning visar att personlig rådgivning är viktigt för att komplettera digital information. Samarrangemang mellan kommunala energi- och klimatrådgivare och föreningen Solar Region Skåne i form av seminarier med uppföljande rådgivning ger åhörarna en bredd och ett gediget stöd i sina solcellsplaner. Cerina Wittbom och Johan Nyqvist från Energikontoret Skåne har varit föreläsare på flera av seminarierna.

Havsbaserad vindkraft och regional näringslivsutveckling

Skånes vindkraftsakademi och RISE/OffshoreVäst kör en serie seminarier där vi undersöker vilken näringslivsutveckling och jobbtillväxt som skapats i regioner i samband med att man byggt havsbaserade vindkraftsparker.

Fler nyheter