6,4 miljoner liter diesel mindre förbrukat i skånska kommuner!

6,4 miljoner liter diesel mindre förbrukat i skånska kommuner!

Publicerad:

Dela nyhet:

Tack vare projektet Fossilbränslefria kommuner har tio skånska kommuner minskat sin förbrukning av diesel med 6,4 miljoner liter på två år. Det motsvarar 100 000 resor med dieselbil tur och retur mellan Malmö och Stockholm.

Fler nyheter

Välkommen till Energikontoret Skåne
Energikontoret Skåne är en driven energiaktör i Skåne. Vi arbetar för energieffektivisering och en ökad andel förnybar energi. Våra experter driver projekt och verksamheter för den regionala, nationella och internationella energiomställningen och för långsiktig samhällsutveckling.

Nyheter

Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris 2018

Vinnarna av Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris presenterades på Skånes Energiting i Malmö den 19 juni. Skåne Solar Award går till en solcellsanläggning i Genarp, Hässleberga 2:13 och Skånes vindkraftspris går till de boende i Simris!

Lina K Wiles & Tommy Persson har ordet!

En kort intervju med två utav huvudtalarna på Skånes Energiting, Lina K Wiles från ÅF och Tommy Persson från Länsstyrelsen Skåne

Projektledaren för Skånes Energiting 2018 har ordet

Vad är årets tema? Årets tema är solklart; på vilka sätt och med vilken teknik når vi de ambitiösa målen satt fram till 2030? Mycket teknik är redan framtagen och nu gäller det att implementera.

Studiebesök hos EWP i Landskrona 12 juni!

Tisdagen 12 juni arrangerar Skånes vindkraftsakademi ett kostnadsfritt studiebesök hos EWP, Enercon Windtower Production, på Varvsudden i Landskrona. Studiebesöket avslutas med lunch.

Möt VD:n för tyska Energimyndigheten

Under Nordic Clean Energy Week den 23 maj kl. 8.45-10.15 välkomnas du till Malmö på ett spännande samtal om den nödvändiga transportomställningen!

Fler nyheter