KÖR RENT  –  Skånes konferens om framtidens fossilfria fordon och drivmedel

KÖR RENT – Skånes konferens om framtidens fossilfria fordon och drivmedel

Publicerad:

Dela nyhet:

Välkommen till en konferensdag full med information, inspiration och möjlighet till nätverkande. Medverkande är talare från näringslivet, offentliga organisationer samt forskning.

Fler nyheter

Välkommen till Energikontoret Skåne
Energikontoret Skåne är en driven energiaktör i Skåne. Vi arbetar för energieffektivisering och en ökad andel förnybar energi. Våra experter driver projekt och verksamheter för den regionala, nationella och internationella energiomställningen och för långsiktig samhällsutveckling.

Nyheter

Så ska de skånska kommunerna göra hållbara upphandlingar

Energikontoret Skåne har tagit fram två rapporter som ska hjälpa skånska kommuner ska bli bättre på att inkludera och följa upp miljö- och klimatkrav i upphandlingar, från början till slut. Det är 25 av Skånes 29 centrala upphandlingsenheter respektive 7 kommuner har deltagit i rapporterna.

Visuell styrning, aktivitet för de skånska nätverksföretagen

Med handledning och eget arbete ska de skånska nätverksföretagen genom "Visuell styrning" fortsätta energieffektivisera sina verksamheter. Detta är ett steg i projektet EENET där företagen genom visualiserade analyser identifierar normalläget i sin energianvändning för få en bättre överblick av sin verksamhet samt underlätta uppföljningen av genomförda och framtida åtgärder.

Solcellskväll med mässa för villaägarnas medlemmar

I samarbete med Villaägarna i Malmö, Solar Region Skåne och Malmö Stad arrangerar Energikontoret Skåne en informationskväll om solceller. Intresserade medlemmar i Villaägarna i Malmö kan sedan mingla på mässan och träffa leverantörer och andra solcellsexperter.

Välkommen på biogasseminarium 11 mars i Lund!

Ett seminarium i biogasmarknadens tecken. Vi pratar om biogasmarknadsutredningens resultat - i ett Skåne perspektiv och får en genomgång av det danska systemet. Välkommen till Hotel Lundia den 11 mars!

Välkommen till Skånes Energiting 2020!

Nu är anmälan öppen till Skånes Energiting 2020 - Skånes mötesplats för klimat- och energifrågor. Årets Energiting äger rum på Malmömässan den 28 maj, säkra din plats redan idag!

Tack alla som deltog under Hållbara beslut för fastigheten

Energieffektivisering, rådgivning, renoveringar, rätt materialval, ändra tankesätten...det var mycket som togs upp under "Hållbara beslut för fastigheten" som arrangerades den 7 november. Dit tog sig engagerade människor som var intresserade av att veta mer hur de kan göra hållbara val till sina fastigheter. Tack till alla deltagande.

Fler nyheter