Välkommen till Skånes Energiting 2020

Välkommen till Skånes Energiting 2020

Publicerad:

Dela nyhet:

Nu är programmet till Skånes årliga konferens för klimat- och energifrågor släppt. Se alla programpunkter här!

Fler nyheter

Välkommen till Energikontoret Skåne
Energikontoret Skåne är en driven energiaktör i Skåne. Vi arbetar för energieffektivisering och en ökad andel förnybar energi. Våra experter driver projekt och verksamheter för den regionala, nationella och internationella energiomställningen och för långsiktig samhällsutveckling.

Nyheter

Din roll i den hållbara upphandlingsprocessen

Projektet "Den hållbara upphandlingsprocessen i Skåne" har producerat intervjufilmer som kan användas i interndialogen kring rollerna i en hållbar offentlig upphandlingsprocess.

Årets skånska Solsafari flyttas till 2021

Vill du klämma och känna på solpaneler? Eller hellre visa upp din fina solcellsanläggning? För första gången är det Solsafari i hela Sverige & vi i Skåne är med!

90 GWh energibesparing för företag i EENet

Ca 250 företag inom olika branscher har i genomsnitt effektiviserat sin energianvändning med 11,1% under åren 2016-2019. Gemensam nämnare för företagen är att de deltagit i de energieffektiviseringsnätverk som koordineras av Energikontor och Länsstyrelser över hela landet.

Webbinarier om hur kommuner kan köpa långsiktigt lågt och stabilt elpris

Kommuner, regioner och bolag med intresse av att köpa in grön el kan genom upphandling med s.k. Corporate PPA-avtal få långsiktigt lågt och stabilt elpris. Samtidigt som man bidrar till en utbyggnad av ny vind- och solkraft! Mia Bodin, Bodecker Partners, håller två kostnadsfria 30-minuterswebbinarier den torsdag 4:e juni kl. 10.00 – 10.30 alternativt fredag 5:e juni kl. 14.00 – 14.30.

Matnyttiga energiråd i en förändrad vardag

Covid-19 förändrar vår vardag både i hemmet, på jobbet och för våra föreningar. Det innebär att många arbetar hemifrån, föreningslokaler står tomma och vissa företag får dra ned på takten. Det är omställningar som samtidigt skapar möjligheter till positiva förändringar.

Få rådgivning kring miljökravställning!

Sitter du och grubblar på frågor kring miljökravställning i någon av era upphandlingar? Eller funderar du på hur ni kan återspegla verksamhetens övergripande miljömål konkret i den enskilda upphandlingen? Då finns det hjälp att få!

Fler nyheter