Energikontoret firade 20årFoto: Per Persson

Energikontoret firade 20år

Publicerad:

Dela nyhet:

Den 5 september 2018 firade Kommunförbundet Skåne att Energikontoret fyller 20 år! Myndighetsaktörer, avdelningskollegor, förbundsdirektör, politiker, projektpartners, tidigare chefer och anställda var med och firade.

Fler nyheter

Välkommen till Energikontoret Skåne
Energikontoret Skåne är en driven energiaktör i Skåne. Vi arbetar för energieffektivisering och en ökad andel förnybar energi. Våra experter driver projekt och verksamheter för den regionala, nationella och internationella energiomställningen och för långsiktig samhällsutveckling.

Nyheter

Hur kan kommuner locka företag med industriell symbios?

Välkommen att lyssna på näringslivsutvecklare från två Skånska kommuner som arbetar med industriell symbios. Hör även från en affärsutvecklare från Vera Park hur företagen nyttjas av att kommunerna arbetar med industriell symbios.

Energikontoret Skåne stod värd för en nationell träff för regionala utvecklingsledare och personal från Energimyndigheten. På schemat stod diskussioner, grupparbete och studiebesök.

Samskapande grön omställnings metod snart färdig

Mellan den 18:e och 20:e september 2018 hölls det workshop i projektet ”Samskapande Grön Omställning”, i Malmö. Workshopen skall stärka erfarenhetsutbytet och samarbetet mellan projektet partners. Projektet är i sitt slutskede och därför kom workshopen att handla om den erfarenhet projektets olika partners lärt sig.

Företagsträff om energieffektivisering – Hässleholm 24 oktober

Inom ramen för projektet Incitament för energieffektivisering anordnar Hässleholms kommun och Länsstyrelsen i Skåne en energifylld eftermiddag där små och medelstora företag får information om vilka stöd de kan söka för att energieffektivisera sin verksamhet, vem de kan kontakta om de vill göra en energikartläggning och vad lagen egentligen säger om energieffektivisering.

Save the date!

De framgångsrika projekten "Fossilbränslefria kommuner" har slutkonferens den 3 december

Späckat program för Trafikantveckan i Skåne

Vecka 38 (16-22/9) uppmärksammas den Europeiska Trafikantveckan i Sverige och i hela Europa. Städer och organisationer blandar uppmuntringskampanjer, information, prova på-aktiviteter och tävlingar för att sätta fokus på hållbart resande. I år är temat "mobilitet på många sätt" och de skånska energi- och klimatrådgivarna är några av de som genomför kampanjer för att våga prova att mixa olika transportslag och variera resesätt.

Energikontoret firade 20år

Den 5 september 2018 firade Kommunförbundet Skåne att Energikontoret fyller 20 år! Myndighetsaktörer, avdelningskollegor, förbundsdirektör, politiker, projektpartners, tidigare chefer och anställda var med och firade.

Fler nyheter