Kommuner och regioner sökes till projekt kring resfria digitala möten

Kommuner och regioner sökes till projekt kring resfria digitala möten

Publicerad:

Dela nyhet:

Nu är det dags att ansöka om att delta i Energikontoren Sveriges projekt REDI - Resfria digitala möten i offentlig sektor.

Fler nyheter

Välkommen till Energikontoret Skåne
Energikontoret Skåne är en driven energiaktör i Skåne. Vi arbetar för energieffektivisering och en ökad andel förnybar energi. Våra experter driver projekt och verksamheter för den regionala, nationella och internationella energiomställningen och för långsiktig samhällsutveckling.

Nyheter

Fossilbränslefria uppstartskommuner har haft sitt första projektmöte!

Det lyckade projektet Fossilbränslefria kommuner lider mot sitt slut men redan nu startar systerprojektet Fossilbränslefria uppstartskommuner. Under onsdagen den 15 januari hölls det första projektmötet i Höör med de fyra deltagande kommunerna, bestående av Hörby, Osby, Svalöv och Åstorp.

Passa på att ansöka om energikartläggningsstödet

Den 30 april 2019 är sista datumet för företag att ansöka det ekonomiska stödet för en energikartläggning. Kartläggningen visar hur mycket energi er verksamhet använder och vart energin tar vägen samt att kartläggningen ger åtgärdsförslag på förbättringsåtgärder. Företag kan ansöka om stödet fram till den 30 april och genomföra kartläggningen efter det datumet, ta chansen. Energikontoret hjälper gärna till i processen.

Kampanj på bussar och tåg uppskattad

Energi- och klimatrådgivarna i Skåne har gått ihop och bedrivit en gemensam kampanj på Skånetrafikens bussar och tåg under hösten. Den korta filmen har visats under september respektive november/december och syftet var att öka kännedomen om den kostnadsfria tjänsten.

Full fart i programmet när Fossilbränslefria kommuner höll slutkonferens

”Vi såg på sträckan och den höga bensinkostnaden för den, jämförde läckan i plånboken och försökte täppa igen. Belyste beteenden ingen brytt sig om förut, hur skulle annars våra dyra vanor kunna ta slut?”. Båstads kommuns estradpoesi var ett av många spännande och inspirerande inslag på måndagens slutkonferens för projektet Fossilbränslefria kommuner i Skåne.

Energioptimeringsnätverket fortsätter sin resa

Rekrytering pågår! Optimeringsnätverket har fått medel beviljat från Energimyndigheten att fortsätta arbetet mot en mer strategisk och energieffektivare fastighetsförvaltning hos de skånska kommunerna.

Fler nyheter