Vi söker projektledare med upphandlings- och miljökompetens

Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av Skånes 33 kommuner med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Vi är lokaliserade i centrala Lund.

Energikontoret Skåne är en regional aktör som arbetar inom Energi- och klimatområdet. Vi söker nu en projektledare med kompetens inom upphandling och miljöfrågor till ett spännande projekt. Projektet syftar till att utveckla metoder, öka kunskapen och kapaciteten samt att integrera energi- och klimataspekter i den offentliga upphandlingen i Skåne. Inom projektet ska vi framarbeta nya metoder och arbetssätt för att göra offentlig upphandling till ett strategiskt miljöverktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskoleexamen inom upphandling och/eller energifrågor och förnybar energi. Du får gärna vara tvärvetenskaplig och ha några års erfarenhet av att driva hållbarhets- och miljöfrågor (helst inom energi- och klimatområdet), antingen som upphandlare alternativt miljöstrateg eller liknande. Erfarenhet från den kommunala sektorn är ett krav och du bör ha erfarenhet av att leda projekt. Du har erfarenhet av att jobba med upphandlingsrelaterade frågor och är välorienterad inom upphandlingsprocessen. Du har vana av att ställa miljörelaterade krav inom upphandling och har dessutom erfarenhet av att följa upp de krav du ställt via avtalsuppföljning.

Du arbetar nära dina kollegor på Kommunförbundet Skåne och din målgrupp i projektet och vi söker dig som är positiv, öppen, prestigelös och tycker om att samarbeta. Du delar gärna med dig av din kunskap och värdesätter gemensamt lärande. Eftersom att det ingår i rollen att samordna processer och arrangera och leda aktiviteter som syftar till kompetensutbildning hos din målgrupp, bör du ha en god kommunikativ förmåga och ett pedagogiskt sätt.

Arbetsuppgifter

* Att självständigt och tillsammans med andra inblandade leda ett längre projekt och samordna samarbetspartners och inblandade i arbetet.

* Att kartlägga fakta, planera, prioritera och arbeta fram underlag och metoder för miljökrav – i synnerhet när det gäller klimat och energi –samt uppföljning av sådana krav.

* Att utarbeta arbetssätt och verktyg för kravställning och uppföljning, kopplat till upphandlingsprocessen.

* Att kommunicera med projektets målgrupp och att entusiasmera och engagera delaktiga kommuner.

* Att bygga och underhålla relationer och nätverk inom och utanför organisationen.

* Att omvärldsbevaka området för att utveckla vår verksamhet.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad till och med 2020-10-31, heltid med tillträde snarast. Tjänsten är placerad i Lund men verksamhetsområdet är hela Skåne.

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) vill vi ha senast 17 december, med e-post, till jobb@kfsk.se. Sänd helst inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi senare komma att begära in.

Publicerad:

Sidansvarig

Jari Ylitolva Henriksson

Skriv en kommentar