Integration, digitalisering och EU i fokus under Välfärdskonferensen 2018

Även dag två på Välfärdskonferensen 2018 innehöll inspiration, framtidsspaning, analyser och många skratt. På bilden: Heléne Fritzon (S)

Intervjuer med några av talarna under Välfärdskonferensen 2018 finns att se på Kommunförbundet Skånes Facebook. Kika gärna in där!

Dag två på Välfärdskonferensen startades med Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S). Under 45 minuter talade Morgan om hur vi bekämpat brotten och brottens orsaker. Självklart var publiken, och inte minst moderator Johan Wester, frågvis om politikerns tankar kring den svenska brottsligheten.

Morgan Johansson (S) Foto: Hanna Nordehammar

– Jag är helt övertygad, att om vi gör rätt saker, kan vi klara detta, säger Morgan Johansson.

Representation från oppositionen under Välfärdskonferensen var bland annat Hanif Bali (M) som talade om vuxenutbildning i relation till nyanlända.

Efter ett hastig återbud från Lars Adaktusson (KD) klev istället Emma Henriksson (KD) upp på scen och talade om bland annat hälso- och sjukvården i Sverige. Emma poängterade vikten av en digitaliserad vård i Skåne.

Emma Henriksson (KD) Foto: Hanna Nordehammar

Dagens andra minister på plats under Välfärdskonferensen 2018 var Sveriges migrationsminister Heléne Fritzon (S).

– Det är jätteviktigt att de skånska kommunerna träffas såhär. Utbytet mellan kommunerna är nödvändigt, säger Heléne inledningsvis.

Fokus under Heléne Fritzons föreläsning var en långsiktig hållbar migrationspolitik.

 Heléne Fritzon (S) och Johan Wester Foto: Hanna Nordehammar

Sist, men inte minst, klev Frida Boisen upp på scen. Som digital chef på Bonnier Tidskrift, krönikör för Expressen, programledare för Lyxfällan och … meritlistan kan bli lång, talade Frida Boisen om digitalisering och dess funktion. En fartfylld och spännande föreläsning!

Frida Boisen Foto: Hanna Nordehammar

Kommunförbundet Skåne tackar deltagare, talare och inte minst vår moderator Johan Wester för två mycket trevliga dagar på Scandic Star i Lund. Vi ses nästa år!

Publicerad:

Sidansvarig

Hanna Nordehammar

Skriv en kommentar