Projektledare till Energikontoret Skåne

Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av Skånes 33 kommuner med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Vi är lokaliserade i centrala Lund. Energikontoret Skåne är en del av vår verksamhet med tydligt fokus på klimatfrågor och energieffektivisering.

Tjänsten innefattar arbete i framför allt två större projekt. I det ena innebär det tät kontakt med små och medelstora företag i regionen för att vara behjälplig i företagens energieffektiviseringsarbete och höja deras ambitionsnivå att uppnå en mer hållbar verksamhet.

Det andra projektet syftar till att främja mer hållbara transportlösningar hos företag och öka kunskapen och kapaciteten att åstadkomma ett mer transporteffektivt samhälle. Transporter med energiintensiva trafikslag som personbil, lastbil och flyg kan minska genom överflyttning till mer energieffektiva trafikslag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen och ett engagemang för energi- och klimatfrågor. Du har en bred förståelse av klimatutmaningen och har kunskap om arbetet med energiomställningen.

Du arbetar nära dina kollegor på Kommunförbundet Skåne och din målgrupp i projekten och vi söker dig som är positiv, öppen, prestigelös och tycker om att samarbeta. Du delar gärna med dig av din kunskap och värdesätter gemensamt lärande. Du har förmågan att självständigt bedriva projekt och att leverera resultat. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

  • Att självständigt och tillsammans med andra inblandade leda ett längre projekt och samordna samarbetspartners och inblandade i arbetet.
  • Att kommunicera med projektets målgrupp och att entusiasmera och engagera deltagarna.
  • Att bygga och underhålla relationer och nätverk inom och utanför organisationen.
  • Att omvärldsbevaka området för att utveckla vår verksamhet.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad till och med 2019-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning, heltid med tillträde snarast. Urval sker löpande. Tjänsten är placerad i Lund men verksamhetsområdet är hela Skåne.

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) vill vi ha senast 18 december, med e-post, till jobb@kfsk.se. Sänd helst inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi senare komma att begära in.

Publicerad:

Sidansvarig

Jari Ylitolva Henriksson

Skriv en kommentar